Mi köze a foci-Eb-nek és a környezetvédelemnek az idei ünnepi könyvhéthez?

• 2024. június 05., szerda •
Június 13-án egy teljes napig könyvünnep lesz Szombathelyen, de a programok másnap sem érnek véget: a foci-Eb kapcsán még a labdarúgással kapcsolatos kötetekből is kiállítás nyílik.
Mi köze a foci-Eb-nek és a környezetvédelemnek az idei ünnepi könyvhéthez?

Supka Gézának 1927-ben, Miskolcon, a Magyar Könyvkiadók és Könyvkereskedők Országos Egyesülete nagygyűlésén megfogalmazott eredeti javaslata szellemében a jogutód Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 1929 óta, 2024-ben június 13. és 16. között 95. alkalommal szervezi meg az Ünnepi Könyvhetet, 23. alkalommal hozzá kapcsolva a Gyermekkönyvnapokat. Az országos programsorozathoz a Berzsenyi Dániel Könyvtár is csatlakozik.

2024. június 13-án (csütörtökön) 13:00-20:00 óra között várják az érdeklődőket író-olvasó találkozóval, kiállításmegnyitóval, zenés programokkal, nagy versmondással, tárlatvezetéssel, kamarakiállításokkal, játékos, interaktív előadással, szabadtéri fúvóskoncerttel.

A programok mellett kézműveskedéssel, könyvtári fejtörőkkel, könyvárusítással is készülnek gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A könyvtár előtti téren helyi szerzők dedikálják majd régebbi és újabb köteteiket.

A június 13-i napon kívül június 20-ig szerveznek kísérőrendezvényeket a könyvhét keretében. Az angol Rugdaló címmel kamarakiállítás nyílik a Kárándy József Sportkönyvtár labdarúgással kapcsolatos köteteiből az Európa-bajnokság apropóján. Szintén kamarakiállítással emlékezünk meg a 130 éve született Derkovits Gyulára: helyismereti gyűjteményünkből válogatunk szombathelyi Derkovits-emlékeket. Június 13-14-én az ÖkoPlusz Fesztivál keretében várjuk számos eseménnyel a Kámoni fiókkönyvtárunkba kilátogatókat. Végül június 18-án és 20-án két kötetbemutatóra kerül sor a könyvheti programok zárásaként.

közösség

további frisss

lap tetejére