Simon-ügy: Magyarázatot követel a Fidesz

fidesz.hu • 2014. március 11., kedd •
A magyar baloldal három vezetőjének, Mesterházy Attilának, Bajnai Gordonnak és Gyurcsány Ferencnek meg kell szólalnia a Simon Gábor által elkövetett bűncselekménnyel kapcsolatban – mondta Rogán Antal. Ezekben a napokban a magyar demokrácia történetében példátlan bűncselekmény-sorozat képe bontakozik ki – fogalmazott március 11-i sajtótájékoztatóján a Fidesz frakcióvezetője, arra utalva, hogy Simon Gábor százmilliókat rejteget egy osztrák bankszámlán.
Simon-ügy: Magyarázatot követel a Fidesz

Mint mondta, nem tudunk semmit a pénz eredetéről, arról, hogy legális jövedelemből származik-e, illetve fizettek-e utána adót.  Ezekre a kérdésekre sem Simon Gábortól, sem az MSZP-től, sem más baloldali politikustól érdemben választ nem kaptunk – szögezte le. Rogán Antal szerint ezek után joggal mondhatjuk, hogy „ezek a pénzek minden valószínűség szerint piszkos eredetű pénzek”.

Hangsúlyozta, mindezek mellett az is kiderült, hogy az MSZP volt elnökhelyettese tervszerűen, tudatosan rejtegetett pénzt a nyilvánosság elől, és nemcsak egy ausztriai bankszámlán, hanem további milliókat máshol is. Hamis néven, egy másik ország útlevelének a felhasználásával hamis személyazonosságot készített, egy afrikai ország útlevelét felhasználva további milliókat rejtett el az adóhivatal és a közvélemény szeme elől – fejtette ki. Ennek kapcsán rámutatott, „a magányos elkövető teóriája megdőlt”. Nehéz elhinni, hogy a Simon Gábor által elkövetett bűncselekményekről az MSZP vagy a baloldal vezetői ne szereztek volna már korábban tudomást – emelte ki.

Rogán Antal úgy vélekedett, ez a példátlan bűncselekmény-sorozat joggal és okkal felháborító, éppen ezért a magyar emberek és a Fidesz országgyűlési képviselői magyarázatot követelnek. A magyar baloldal három vezetőjének, Mesterházy Attilának, Bajnai Gordonnak és Gyurcsány Ferencnek meg kell szólalnia. Tudnunk kell, hogy mióta és mit tudnak a Simon Gábor által elkövetett bűncselekményekről – jelentette ki.

A Fidesz frakcióvezetője szerint, amennyiben továbbra is hallgatás a válasz a részükről, „akkor azt kell feltételeznünk, hogy valahol a cinkosok közöttük vannak”. Mint mondta, Simon Gábornak kellett, hogy legyenek segítői, akik segítették a bűncselekmények elkövetésében vagy eltitkolásában, elnézésében.

Éppen ezért válaszokat kell kapnunk arra a kérdésre, honnan származnak a piszkos eredetű százmilliók. Miért rejtegették őket? Kik voltak a cinkosok, akik segítettek Simon Gábornak, vagy elnézték az általa elkövetett bűncselekményeket? – sorolta.  Hozzátette: elvárják, hogy a három baloldali vezető a nyilvánosság elé álljon, és egyértelmű választ adjon a kérdésekre.

Közölte, azt is elvárják, hogy a baloldali politikusok visszatérjenek a mentelmi bizottságba, és segítsék a vizsgálat befejezését. Rogán Antal felidézte a baloldali politikusok azon nyilatkozatát is, miszerint Simon Gábor vagyona nem politikai kapcsolatokból származott. Ha ez tényleg így van, akkor tudnunk kell, hogy ezt miből gondolják, ki mondta ezt nekik, és bocsássák ezt az információt a hatóságok és a mentelmi bizottság rendelkezésére – fűzte hozzá.
Hangsúlyozta, a Fidesz országgyűlési képviselői mindent meg fognak tenni azért, hogy a mentelmi bizottság befejezhesse a vizsgálatot, és egyúttal arra kérte a hatóságokat, hogy azokat a tényeket, amelyek nyilvánosságra hozhatók, „minél előbb tárják a nyilvánosság elé”.

Rogán Antal arra kérte a mentelmi bizottságot, március 25-éig fejezze be a vizsgálatot, és tegyen meg minden lépést annak érdekében, hogy a piszkos eredetű pénzekből, vagy a Simon Gábornak jogtalanul fizetés és költségtérítés formájában kifizetett milliókból minél többet vissza lehessen szerezni.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére