Gyurkó Flavia számára a közösség, a versenyzés és az utazás a legfontosabb

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke és Gombkötő Regina • 2017. április 22., szombat •
A Szombathelyi Kötélugró Klub 14 esztendős kiválósága számára a csapatversenyek és a fantasztikus versenyhangulat is nagyon vonzó. Flavia már a testvéreit is megfertőzte.
Gyurkó Flavia számára a közösség, a versenyzés és az utazás a legfontosabb

A Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium nyolcadik osztályos diákja már hat éve ugrál. Kötélugró karrierje egy óvodai versenyre felhívó plakátot látva kezdődött. Aztán nagyon megtetszett neki a légkör, már az első edzésen nagyon biztatták a Bánhegyi Attila vezette klubnál, így aztán maradt és azóta is rendületlenül gyakorol. Flaviával az április elején rendezett Szasza-Emlékversenyen beszélgettünk. 

Mit jelent számodra ez a verseny? 
Szaszát ugyan nem ismertem, de úgy hallottam, hogy nagyon jó ember volt, fontosnak éreztem, hogy megtiszteljem őt a jelenlétemmel és a kismester-tornán való eredményes szereplésemmel. 

Melyek a kedvenc versenyszámaid?
Az egyéni versenyszámokat és a 2 köteles kategóriát nagyon kedvelem, de a csapatversenyt szeretem leginkább, mert együtt versenyezni olyan élmény, amit nem lehet elmagyarázni. 

Mit köszönhetsz ennek a sportágnak?
Rengeteg barátom lett, amióta idejárok, kiváló a közösség, a fiatalabbak és az idősebb lányok is nagyon kedvesek. Számomra a hangulat és az adrenalin nagyon fontos, sokat segítenek verseny közben. Sokat utazhatunk, rengeteg lehetőséget kínál fel ez a sportág. 

Mi a közeljövő legfőbb célja?
Az idén először utazhatok World Jump Rope által megrendezésre kerülő világkupára, melyet idén az Amerikai Egyesült Államokban, pontosabban Orlandóban rendeznek. Ott szeretnék kiválóan szerepelni.

Füle Magdolna, a Szombathelyi Kötélugró Klub vezetőedzője érdeklődésünkre Flaviáról (jobbról a második) elmondta, hogy több éve kitartóan edz. Korosztályában a legjobbak között szerepel az országos versenyeken. Többször állt már a dobogón egyéni versenyeken. Az országos diákolimpián 3 perces gyorsaságiban többször is dobogóra került, kétszer a 2., egyszer pedig az 1. helyen végzett.  

Gyurkó Flavia a Szasza-emlékversenyen megnyerte a 3 perces gyorsasági számot. Összetettben viszont csalódott volt, mert lecsúszott a dobogóról. 

Fláviának sikerült az ugrálással ,,megmérgezni” testvéreit is, hiszen Flora (12) és Gloria (9) is a Szombathelyi Kötélugró Klub tagjaként készül a különböző versenyekre, bemutatókra. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére