Szasza emlékére

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke és Gombkötő Regina • 2017. április 02., vasárnap •
Már kilencedik alkalommal rendezték meg Tóth Alexandra emlékére azt a kötélugró versenyt, ahol a Szombathelyi Kötélugró Klub invitálására a magyarok mellett szlovák versenyzők is részt vettek.
Szasza emlékére

Szasza, a többszörös világ- és Európa-bajnok kötélugró 2008-ban 23 évesen tragikus körülmények között, agyhártyagyulladás miatt veszítette életét. Sokáig ő tartotta a 30 másodperc alatti gyorsasági futás világrekordját (94). Szorgalma, küzdeni akarása, kedves, barátságos személyisége által társai példaképévé vált.


A szombaton immár kilencedszer lebonyolított emlékverseny résztvevőit dr. Takátsné dr. Tenki Mária önkormányzati képviselő, bizottsági elnök köszöntötte. Rövid megnyitó beszédében kiemelte, hogy a kötélugrók civil szervezetét folyamatosan támogatja a város.    

Nagy lendület jellemzi mindig a lányokat, a klubot, a vezetőket, Bánhegyi Attila és Füle Magdolna aktivitása pedig mindenkit magával ragad – tette hozzá a képviselő.   

Bánhegyi Attila, a Szombathelyi Kötélugró Klub elnöke pedig arról beszélt, hogy a jelenlévők közül sokan nem ismerték, nem is ismerhették Szaszát, a legfiatalabb kötélugró, a mindössze 9 esztendős Nagy Lotti abban az évben született, amikor Szasza elment. 

Az MMIK-ban rendezett szombati Kismesterek Tornáján a 15 év alatti korosztály egyköteles összetett versenyben mérte össze tudását, ebben a kategóriában Szasza világbajnoki ezüstérmet nyert Sidney-ben.

A fiatal reménységek fél perc gyorsaságiban, az állóképességet tesztelő 3 perces ,,futásban” és a fél perc triplázásban vetélkedtek, de a szabadon választott gyakorlatokban is megmutatták, mit tudnak. 

Az összetettben a győzelmet Bakó Lili szerezte meg Nagy Lotti és Kovács Kitti előtt, valamennyien a Szombathelyi Kötélugró Klub klub tagjai. 

Csapatban fölényes győzelmet aratott a Nagy Lola, Komlósi. Kata, Kiss Bianka, Varga Flóra, Gyurkó Flávia összetételű szombathelyi ötösfogat. 

A kiváló színvonalú verseny után rövid megemlékezést tartottak a szervezők, majd Tóth Dani énekléssel járult hozzá, hogy megható hangulatban több mint száz léggömb a magasba repülhessen.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére