Futottak, kúsztak, másztak, ugrottak és rönköt cipeltek

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2015. szeptember 13., vasárnap •
Sáros, mocsaras terepen futás, szögesdrót alatt mászás, rönkcipelés, fekvőtámasz - és ez csak pár feladat volt a számos kihívásnak minősülő megmérettetés közül. Az első alkalommal megrendezett Savaria Legio Race-n jártunk.
Futottak, kúsztak, másztak, ugrottak és rönköt cipeltek

A szombathelyi Skorpió Box Club, mint mindig, most is egy szenzációs új programmal  rukkolt elő a nagyközönségnek: a külföldön már elterjedt (Spartan Race, Mud Race, Brutál Futás, stb. néven ismert) és most már hazánkba is eljutott nagy népszerűségnek örvendő emberpróbáló akadályversenyt rendezett Szombathely városában.
Itt nem számított az időjárás és a domborzati nehézségek, csak a szív és az akaraterő dominált.

14 év alatti gyermekek, 14-18 év közötti ifjúságiak, 18-50 év közötti felnőttek, és az 50 év feletti, veterán korosztály tagjai is elindultak szombat délután a 10,7 km-es távot magában foglaló extrém feladatsoron, mely idén a Savaria Legio Race nevet viselte.

A verseny főszervezője, Varga Roland a frisss.hu kérdésére a Szabadidő Központban elmondta, hogy a sáros, mocsaras terep, a szögesdrót alatt mászás, az egyensúlyérzéket próbára tévő feladatok, a majomlétra mászás, a kötélmászás, az autógumi átugrás- és húzás, valamint a rönkcipelés és persze a Parkerdőig történő futás mind-mind próbára tette a starthoz álló összesen több mint 150 sportembert.


Igazi kihívás, a saját határok feszegetése volt a Savaria Legio Race célja. Aki hibázott egy-egy feladatnál vagy nem vállalta be a bátorságot is próbáló feladatot, az büntetésül 30 négyütemű fekvőtámaszt teljesített. Nem kellett drága felszerelésekre, sem konditeremre költeni, csak a megfelelő felkészültségre kellett a hangsúlyt helyezni. A másik fontos feladat az volt, hogy ne adjuk fel menet közben. Több természeti elemmel kellett megvívni a harcot, ráadásul mindezt időre. Alapvetően a futás volt a fő cél, de nehezítésként a sárral, a vízzel, különböző akadályokkal, ügyességi feladatokkal is meg kellett küzdeni - tette hozzá a főszervező.

Varga Rolandtól megtudtuk, hogy kellő támogatás esetén 2016-ban is megrendezik a Savaria Legio Race-t.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére