Felújították a Wesselényi utcai kormányépületet

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke • 2017. augusztus 31., csütörtök •
125 millió forintból szépült meg a A Vas Megyei Kormányhivatal Szombathelyi Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya.
Felújították a Wesselényi utcai kormányépületet

Harangozó Bertalan, kormánymegbízott beszédében kiemelte, fontos, hogy újabb kormányhivatali épület újulhatott meg környezetvédelmi és energiahatékonysági szempontok figyelembe vételével. A Wesselényi utca 7-es szám alatt található épület a Vas Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége alatt az útügyi osztály mellett a fogyasztóvédelmi osztály is foglal helyet. Január 1-jével a műszaki biztonsági osztály is ide kerülhet. Szombathely város fejlődik, ez nap mint nap tapasztalható – tette hozzá.

Kovács Zoltán a terület közigazgatásért felelős államtitkára is jelen volt a szerdai épület átadóján, aki kifejtette, véleménye szerint Harangozó Bertalant, Puskás Tivadart és Hende Csabát később úgy fogják emelgetni, mint a nagy városépítők. Érti ezt az alatt, hogy egész Vas megyét illetően folyamatosan megújuló épületeknek lehetünk szemtanúi. Európai Uniós és hazai forrásból megvalósuló fejlesztések 2020-ig jelölik ki az irányt a kormány számára. 1200 milliárd forintól van szó, melynek része a több mint 300 milliárdos környezet és energiahatékonysági program. Új szemléletmód került a rendszerbe: nemcsak hőszigetelik az épületeket, hanem megújuló energiaforrásokat is használtak. Napelemekkel nyernek energiát. Országos szinten több mint 170 épületet adtak már át, így majd 1500 kormányépület újul meg. Hazai forrásból az intézmények belső része is megszépült.

Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője elismerősen nyilatkozott a felújított kormányépületről. Köszönetet mondott a Kormánynak ezért, szerinte dicséretes, hogy az új szemléletben a környezetvédelem is bele került a programba. Majd hozzátette, fontos kérdés a környezetvédelem jelen esetben, mivel a híresen jó levegőjű Szombathely most nem dicsekedhet ilyennel. A Falco Zrt. maga ígérte meg korábban, hogy nem rontja tovább a város levegőjét. Ígéret szép szó, ha megtartják, úgy jó - tette hozzá, azonban a korábbi ígéretével ellentétben most úgy tűnik, szeptember 30-ig nem épül meg a szűrőberendezés. Míg korábban a gyár azt ígérte, hogy 2017. október 1-től már nem mérgezi a szombathelyieket, most kiderült, hogy a mérőműszer a harmadát mutatja a valós kibocsájtásnak, azt pedig nem árulják el, hogy mikor készül el a szűrőberendezés" –foglalta össze a tényeket Hende Csaba.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére