Átadták a Vas Megyei Kormányhivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztályának megújult épületét

Szerző: frisss.hu - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. június 21., szerda •
A beruházás uniós és saját forrásból valósult meg.
Átadták a  Vas Megyei Kormányhivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztályának megújult épületét

Szerdán adták át Szombathelyen a Vas Megyei Kormányhivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály megújult épületét.

Elsőként Ágh Ernőné, főigazgató üdvözölte a megjelenteket. Mint mondta, a beruházás mintegy 30 millió forintból, uniós és saját forrásból valósult meg. Ebből az összegből kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtési rendszert, megszépült a külső homlokzat, és kisebb belső felújításokra is sor került. A fejlesztéseknek azonban ezzel még nincs vége.

„A szolgáltatói kormányhivatal nemcsak a bürokráciacsökkentést, a hatáskörök változását, a szervezeti átalakítást, a kormányablakok működését jelenti, hanem a külcsínt is meg kell újítani. A tervek szerint 22 épületet korszerűsítünk majd, ezek közül a ma átadott, Gagarin utcai az első. Itt a szombathelyi járás földművelésügyi osztálya látja el a feladatait” – mondta el.

A korszerűsítésnél fontos szempont, hogy minél energiatakarékosabbak legyenek az épületek.  

„Az épület energetikai felújításon ment át, és külsejében is visszanyerte régi pompáját. Az energetikai beruházásoknak az az értelmük, hogy ezek eredményeképpen a fűtési költség jelentősen csökkenjen a korábbiakhoz képest. Ezeknek duplán értelmük van, hiszen az adófizetőknek hosszútávon megtérül” – mondta el lapunknak Hende Csaba, országgyűlési képviselő.

Mielőtt átvágták volna a szalagokat, Horváth József pápai prelátus és Jakab Bálint református lelkész megáldotta az épületet. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére