Bokréta ünnepség az épülő Haladás Sportkomplexumban

friss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. november 30., szerda •
Mára az ütemtervnek megfelelően a létesítmény elérte a legmagasabb pontját.
Bokréta ünnepség az épülő Haladás Sportkomplexumban

Szerdán újabb mérföldkőhöz érkezett a Szombathelyi Labdarugó Stadion és Multifunkcionális Sportcsarnok építkezése. A tervezett ütemezés szerint haladva 2016 novemberére az építkezés elérte a legmagasabb pontját. A Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nkft. ünnepélyes keretek között a kivitelező cégek segítségével helyezte fel az építkezés legmagasabb pontjára a bokrétát.

A Rohonci úton folyamatosan zajlik a munka, a beruházás során 2016 november végéig több mint 21 ezer köbméter beton, közel 1500 tonna betonacél, valamint több mint 10 ezer tonna előregyártott vasbeton került beépítésre. Az építkezésen eddig 530 munkás, 3 toronydaru dolgozott.

A Szombathelyi Labdarugó Stadion és Multifunkcionális Sportcsarnok a jövő generációjának épül, a Magyar Kormány az elmúlt 20 év legjelentősebb fejlesztését tervezi megvalósítani Szombathelyen. A cél egy olyan nemzetközi szabványoknak megfelelő létesítmény és rekreációs övezet kialakítása, mely európai szintű szolgáltatást képes nyújtani. 

Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője a megnyitón elmondta, "néhány hónap telt csak az alapkő letétele óta, most már valóság, hogy itt magasodik körülöttünk a város hamarosan legpatinásabb épülete, a nemsokára 100 esztendős Haladás VSE-nek új, 21. századi otthona. Sportkomplexum, hiszen nem csak egy UEFA négyes szintű stadion, hanem a Haladás valamennyi szakosztályának otthont fog nyújtani. Ez az ország, valamint Orbán Viktor miniszterelnök ajándéka Szombathelynek. Ez a város tulajdona lesz."

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere a megnyitóbeszédében kiemelte, hogy ezzel az épülettel Szombathely gazdagodik. "Ez az építmény már most olyan alkotás, ami reméljük még hosszú időn át díszíti Szombathelyt és mindenki használni tud".

A bokréta ünnepségen 22 méteres magasságban helyezték el az ünnepi koszorút.

Homlok Zsolt, a Haladás VSE elnöke hozzátette, hogy „nagyon jó ütemben halad az építkezés, bízom benne, hogy ezt lehet tartani és a tél kegyes lesz mind az építőkhöz, mind a beruházókhoz, hogy elkészülhessen a nagy mű és jövő év ősszel megtörténhessen az átadás. Úgy gondolom, hogy minden Haladás szurkoló, sportoló és edző számára ünnep lesz az a nap, mikor elfoglalhatjuk helyünket a sportkomplexumban. Bízom benne, hogy azok az eredmények, amik itt születnek majd méltón fogják szolgálni a város, valamint a Haladás hírnevét.”

Király Gábor, a Haladás játékosa a Frisss.hu-nak elmondta, hogy "nagyon szép 100. születésnapi ajándékot kap ezzel az épülettel a Haladás. Itt Magyarországon, Szombathelyen ez egy minőségi változás lesz. Egy ilyen stadionban játszani majd teljesen más érzés lesz, szerencsére én ezt már megtapasztalhattam külföldön."

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére