Bokréta ünnepség az épülő Haladás Sportkomplexumban

friss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. november 30., szerda •
Mára az ütemtervnek megfelelően a létesítmény elérte a legmagasabb pontját.
Bokréta ünnepség az épülő Haladás Sportkomplexumban

Szerdán újabb mérföldkőhöz érkezett a Szombathelyi Labdarugó Stadion és Multifunkcionális Sportcsarnok építkezése. A tervezett ütemezés szerint haladva 2016 novemberére az építkezés elérte a legmagasabb pontját. A Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nkft. ünnepélyes keretek között a kivitelező cégek segítségével helyezte fel az építkezés legmagasabb pontjára a bokrétát.

A Rohonci úton folyamatosan zajlik a munka, a beruházás során 2016 november végéig több mint 21 ezer köbméter beton, közel 1500 tonna betonacél, valamint több mint 10 ezer tonna előregyártott vasbeton került beépítésre. Az építkezésen eddig 530 munkás, 3 toronydaru dolgozott.

A Szombathelyi Labdarugó Stadion és Multifunkcionális Sportcsarnok a jövő generációjának épül, a Magyar Kormány az elmúlt 20 év legjelentősebb fejlesztését tervezi megvalósítani Szombathelyen. A cél egy olyan nemzetközi szabványoknak megfelelő létesítmény és rekreációs övezet kialakítása, mely európai szintű szolgáltatást képes nyújtani. 

Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője a megnyitón elmondta, "néhány hónap telt csak az alapkő letétele óta, most már valóság, hogy itt magasodik körülöttünk a város hamarosan legpatinásabb épülete, a nemsokára 100 esztendős Haladás VSE-nek új, 21. századi otthona. Sportkomplexum, hiszen nem csak egy UEFA négyes szintű stadion, hanem a Haladás valamennyi szakosztályának otthont fog nyújtani. Ez az ország, valamint Orbán Viktor miniszterelnök ajándéka Szombathelynek. Ez a város tulajdona lesz."

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere a megnyitóbeszédében kiemelte, hogy ezzel az épülettel Szombathely gazdagodik. "Ez az építmény már most olyan alkotás, ami reméljük még hosszú időn át díszíti Szombathelyt és mindenki használni tud".

A bokréta ünnepségen 22 méteres magasságban helyezték el az ünnepi koszorút.

Homlok Zsolt, a Haladás VSE elnöke hozzátette, hogy „nagyon jó ütemben halad az építkezés, bízom benne, hogy ezt lehet tartani és a tél kegyes lesz mind az építőkhöz, mind a beruházókhoz, hogy elkészülhessen a nagy mű és jövő év ősszel megtörténhessen az átadás. Úgy gondolom, hogy minden Haladás szurkoló, sportoló és edző számára ünnep lesz az a nap, mikor elfoglalhatjuk helyünket a sportkomplexumban. Bízom benne, hogy azok az eredmények, amik itt születnek majd méltón fogják szolgálni a város, valamint a Haladás hírnevét.”

Király Gábor, a Haladás játékosa a Frisss.hu-nak elmondta, hogy "nagyon szép 100. születésnapi ajándékot kap ezzel az épülettel a Haladás. Itt Magyarországon, Szombathelyen ez egy minőségi változás lesz. Egy ilyen stadionban játszani majd teljesen más érzés lesz, szerencsére én ezt már megtapasztalhattam külföldön."

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére