A kapuban Kovács Barnabás!

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. március 05., vasárnap •
A fiatal vízilabda-kapus hamar elkapta a ritmust, és bravúros védéseivel aktívan hozzájárult az AVUS újabb hazai győzelméhez.
A kapuban Kovács Barnabás!

A szombat délutáni AVUS-Neptun OB I/B-s rangadóról ITT közvetítettünk élőben. Érdekesség, hogy a listavezető elleni siker ellenére az AVUS roszabb gólkülönbsége miatt lecsúszott a dobogóról, miután a Honvéd 15 (!!!) góllal verte meg a sereghajtó Alfa SC-ESMTK-t, viszont a győzelem nagyon sokat hozott a konyhára, hiszen mindössze 4 pont a különbség az 1-4. helyezett között. A tabella IDE kattintva böngészhető. 

A győztes meccs után Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője honlapunknak elmondta, hogy biztos volt abban, hogy nagyon harcos meccs lesz.

Türelmesek voltunk, az idő nekünk dolgozott, bírtuk kondival, átveszéltük a kritikus pillanatokat. Az 1. negyedben nagyon sok gól esett, akkor még nem álltunk össze, aztán megnyugodtunk, majd a 3. negyedben sikerült a magunk javára fordítani a meccset. A kontráink nagyon últek, Kovács Barna pedig bebizonyította, hogy a csapatnak két jó kapusa is van – tette hozzá Matajsz Márk.

A korábban már a magyar utánpótlás vízilabda-válogatottban is bemutatkozott Kovács Barna öröme magától értetődő volt, hiszen több kitűnő hárítása nagyon jókor jött a csapatnak, sokszor ezek a kiváló védések segítették át a csapatot a holtponton. 

Először is nagyon jó érzés és örülök neki, hogy lehetőséget kaptam a listavezető ellen, ez egy plusz motivációt is adott. A meccs elején a támadásaink megfelelően működtek, azonban védekezésben buta hibákat vétettünk, én se kaptam még el akkor a ritmust. Aztán a második negyedtől feljavult a védekezésünk, nekem is bejöttek a védések és ezáltal támadásban is könnyebben játszottunk. Neptun nagyon sportszerűtlenül játszott az egész meccs során, de mi szerencsére nem mentünk bele, hanem továbbra is okosan játszottunk. Nagyon örülünk ennek a győzelemnek, hiszen egy nagyon jó csapatot tudtunk oda-vissza megverni és ezzel megőrizni hazai veretlenségünket. Megyünk tovább és hétfőtől a következő ellenfelünkre készülünk - közölte weboldalunkkal a fiatal hálóőr. 

A fantasztikus hazai közönség legközelebb március 11-én 16 óra 30 perctől láthatja az AVUS legényeit harcolni, akkor a stabilan 5. helyen álló Kanizsa VSE ellen folytathatja menetelését Matajsz Márk együttese. 

közösség

további frisss

lap tetejére