Újraéleszteni tanultak a szimfonikusok (képgaléria)

EB • 2012. június 08., péntek •
Mint ismeretes, a Szombathely, a segítés városa elnevezésű programsorozat célja, hogy minimum a városlakók egyharmada elsajátítsa az újraélesztés alapfogásait. Ezúttal a Savaria Szimfonikus Zenekar tagjai vállalták, hogy megtanulnak reanimálni.

A ritmusérzék, ami egyébként akkor sem haszontalan tulajdonság, ha újraéleszteni akarunk, biztosan nem hiányzik a Savária Szimfonikus Zenekar egyetlen tagjából sem. Az éppen fél évszázados együttes jó és hasznos ötletnek tartja a Segítés városa programsorozatot, így vállalták, hogy ők is megtanulnak újraéleszteni. Mivel több, mint hetvenen vannak, a tagok több turnusban ismerkedtek meg az alapfogásokkal, természetesen zenére, Köcse Tamás mentőtiszt vezényletével.

Magyarországon évente 26 ezer ember hal meg hírtelen szívleállás következtében, de ha van a közelben segítség, az életeket menthet. Ezért döntött úgy dr. Puskás Tivadar polgármester, a Segítés városa kitalálója és atyja, hogy Szombathely lakosságának egyharmadát, körülbelül 30 ezer embert megtanítanak újraéleszteni. A polgármester meggyőződése, hogy a fizikai tudás mellett e program szemléletváltozáshoz is vezet, hiszen a segítés eszméje meghatározóvá válik a gondolkodásukban.


Mint arról beszámoltunk, már megtanultak újraéleszteni a képviselők, a tanárok, és a diákok is. Legutóbb például 104-en tették ezt egyszerre a Fő téren. Úgy tudjuk, hamarosan a sajtó munkatársai következnek a sorban…

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére