Te jó ég, mit vegyek neki karácsonyra?!

JZS • 2012. december 19., szerda •
A karácsonyi visszaszámláláshoz érve mindenki egyre feszültebb, egyre jobban kezdi elveszíteni a fonalat – mindennek a hátterében egyetlen fogalom áll: AJÁNDÉKOK. Mit vegyek a barátnőmnek? Vajon minek örülnének anyuék – hangzik a kérdés. Most jönnek a válaszok is, hogy segítsünk kicsit.

Figyeljen oda az elejtett mondatokra!

Az első jó tanács a jövő évre vonatkozóan: tessék időben gondolkodni! Persze, persze, hangzik ilyenkor a válasz, pedig tényleg ez a dolog nyitja! A barátnőnk megemlíti, hogy milyen szép a sálunk/körömlakkunk, vagy megdicséri a parfümünk illatát? Nosza, írjuk fel magunknak. Ezekből a kis információ morzsákból aztán szépen válogathatunk majd a későbbiekben! Gondoljon csak bele mennyi fejtöréstől kíméli majd meg magát! De ha idén még fogalma sincs, akkor jöjjön néhány ötlet!

Ha könyv...

Csajos csajoknak Liptai Claudia új könyve lehet kiváló választás. A futball szerelmeseinek pedig Kabát Péter önéletrajzi írása lehet szuper meglepetés – persze csak, ha nincs ellenvetése az Újpest labdarúgó csapatával szemben... A Keresztapa kedvelői szintén örülhetnek, hiszen a Corleone család címmel kijött egy „előzmény történet” is – ami épp belepasszol a korábbi Mario Puzo sorozatokba.

Ha különleges...

Ha nem annyira a betűk barátja az, akit meg szeretne lepni, akkor ajándékozhat akár élményt is. Ez az, aminek talán a legjobban örül manapság mindenki, hiszen a szórakozáson húztuk meg elsőként a nadrágszíjat. Egy klassz kis talpmasszázs kupon, vagy épp egy egynapos túra Bécsbe, vagy Pozsonyba igazán jó meglepetés, amire senki sem számít. Netán egy bérlet a Weöres Sándor Színházba, vagy egy pár koncertjegy, biztos siker. Ha februári vagy azutáni időpontra szól, akkor még a munkahelyről is könnyen el tud szabadulni az illető.

Végszükség esetén...

Ha semmi ötlete nincs, ne habozzon felhívni a legjobb barátot/barátnőt. Ők mindig kihúznak minket a bajból, és előállnak egy kiváló kis tippel! Nem tudja számát?! Ott a Facebook!

Csak körültekintően!

Végül pár jó tanács: ha gyermeknek vásárolunk – aki nem a sajátunk – feltétlenül egyeztessünk előtte a szülőkkel, nehogy olyan dolgot kapjon a lurkó, amit ők szándékosan nem adtak eddig neki. Hosszútávon kifizetődő ilyenkor közös ajándékot vásárolni, hogy legyen mit überelni jövőre, és hogy ne legyen a bőség zavara a karácsonyi időszak. Félő, hogy a gyerkőc nem fogja kellőképp becsülni a megkapott dolgokat, ha ezekre nem figyelünk. Ha mégis több ajándék kerül a „fa alá ”, akkor célszerű egy nap csak 2-3 csomagot átadni, hogy felfogja, és kiélvezze az újdonságot, bármilyen apró dologról is legyen szó.

Ezt NE!

Boltban vásárolható előre csomagolt pipere pakkot csak távoli rokonnak, vagy kísérő ajándékként vásároljon, mert ezek nagyon személytelenek! Ugyanez vonatkozik a borra, a csemegekosarakra, és a bon-bonokra is. Ezek azt sugallják, hogy az ajándékozó nem sok időt szánt az ajándék kieszelésére, és beszerzésére. Ha parfümöt vásárolna, akkor menjen biztosra, mert az illat viszont egy nagyon személyes dolog, nem fújunk akármit mgunkra.

Mindig ügyeljünk arra, hogy olyan dolgot adjunk, aminek mi magunk is örülnénk. Szükségtelen az ezredik porfogó kütyü-mütyü, ha az illető imádja a 80-as évek zenéit. Akkor ajándékozzunk neki, egy saját kezűleg készített zenei válogatást. Biztosan nagyobb örömet szerzünk majd vele!

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére