Hungarikum: bajszos mémek lepték el a facebookot

MO • 2013. február 03., vasárnap •
Superman, Spongyabob, a Terminátor, Batman, DiCaprio és sokan mások öltöttek bajuszt a napokban, az interneten.

Ahogy az egy sikeres mémhez illik, pillanatok alatt vált divatszerűvé és rohamosan terjedt az interneten a legújabb bajusz őrület, tájszólás szerű magyar szövegekkel és párbeszédekkel ötvözve. Mindennek az első számú közösségi portál, a facebook adott teret. A "hungarizált" mémek terjedésének legfőbb oka, talán lehetőség arra, hogy az angol nyelvű felirattal híressé vált vicces fotókat, az anyanyelvünkön tegyük érthetővé, mindenki számára. A siker receptje, egy jól megrajzolt bajusz, és bárkiből válhat hungarikum.

Így cserélte Superman, a mellkasán viselt, jól bevált „S” betűjét „P”-re, s lett Clark Kent magyar „hasonméme” , Erős Pista.

Forest Gump

Hasonló meglepő és mulatságos post-okat szemrevételezhetünk az interneten böngészve. Ha mindezt munka közben tennénk, vigyázzunk, hogy Jack Dawson, Forest Gump, Legolas és a többi híresség, újonnan növesztet arcszőrzete, vagy esetleg az ízes tájszólásban íródott mondatok, melyek frappáns kiegészítői a képeknek, nehogy hangos kacajt váltsanak ki belőlünk.

Heveredj le a sezlonyra...

Setét huszár

 

Nem valószínű, hogy az új bajuszkirályok felvételt nyernek a Hungarikumok Gyűjteményébe, de ez az újabb őrület bizonyíték arra, hogy a magyar kreativitás és képzelőerő nem ismer határokat.

Spongyabob

közösség

további frisss

lap tetejére