A sértett lelke mindig sérül, főleg ha gyermek

• 2012. március 01., csütörtök •
A szombathelyi gyermekbarát meghallgató szoba tanúsítványát vehette át Hollósi Gábor r. ezredes, rendőrkapitány Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztertől, Pintér Sándor belügyminisztertől, Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztertől. Az átadón ott volt Ágh Péter, szombathelyi országos képviselő is.
A sértett lelke mindig sérül, főleg ha gyermek

Ágh Péter országgyűlési képviselő és Hollósi Gábor r. ezrdes

A kormány elkötelezett abban, hogy a gyermekbarát igazságszolgáltatást alakítson ki, hiszen a gyermekek védelme mindannyiunk érdeke. Ha trauma érte őket, ügyelni kell, hogy az igazságszolgáltatás során a seb ne mélyüljön el, ne váljon ismét áldozattá, mondta Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter- számolt be a kormány.hu. A Belügyminisztériumra a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekményeknél kettős feladat vár: az egyik az, hogy semmi szín alatt ne okozzanak nagyobb kárt, mint ami bekövetkezett. A másik az, hogy érvényesítsék a társadalom elvárását a bűnelkövetők elfogása érdekében – tette hozzá.

A sértettek lelkében mindig seb keletkezik – folytatta -, legyen szó felnőttről vagy gyermekről. Azonban a gyermekek életében ez hatványozottan jelentkezik, sok esetben évtizedekig hurcolják azokat a sérüléseket, amelyek egy-egy bűncselekmény okán a lelkükben keletkezett – hívta fel a figyelmet Pintér Sándor. A belügyminiszter elmondta: az a társadalmi igény, hogy az elkövetőket elfogják, és megfelelő büntetésben részesítsék, kötelezővé teszi számukra, hogy a gyermekeket meghallgassák. De ez a meghallgatás nem szabad, hogy azt jelentse, hogy ismét átéljék a bűncselekmények borzalmait, ennek megfelelően kell megválasztani a kihallgatási taktikát, és kialakítani a meghallgató környezetet – húzta alá Pintér Sándor.

Hollósi Gábor r. ezredes, rendőrkapitány Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztertől, Pintér Sándor belügyminisztertől, Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztertől vehette át a nemrégiben átadott szombathelyi meghallgató szoba tanúsítványát. Az átadón vele volt Ágh Péter szombathelyi országgyűlési képviselő , aki egyben a rendészeti és honvélmi bizottság tagja is.

Dr Puskás Tivadar Szombathely polgármestere a 2011 novemberi 22-i "szoba" átadón a Szombathelyi Rendőrfőkapitányságon

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére