Szebb, mint az igazi! - Egyre népesebb a műfenyőrajongók tábora

(x) • 2022. november 18., péntek •
Már másfél évtizede sem volt ritka, hogy valaki műfenyőt állított otthon, üzletben vagy irodában, de azért furcsán néztünk az illetőre, valljuk be. Mára azonban végképp elterjedt ez a szokás, nem véletlenül: keresve sem találni tökéletesebb formájú karácsonyfát, az ára pár év alatt megtérül, ráadásul nincs vele komolyabb teendő az ünnep előtt. Egy szombathelyi üzletben jártunk most utána, hogy pontosan mi a műfenyő népszerűségének a titka!
Szebb, mint az igazi! - Egyre népesebb a műfenyőrajongók tábora

Luc, nordmann, ezüst, avagy mégsem? Csak úgy tűnik!

És még közelebb hajolva sem lepleződik le azonnal egy modern, mutatós, jó minőségű műfenyő.

Mi a sikerének a titka? A választ a több mint 40 féle műfenyőt kínáló Dekor Trend Zanati úti üzletében kerestük.

Az ágak felépítése különböző, lehet 2D-s, 3D-s és ezek kombinációja is! A tűlevelekkel teli ágak rugalmasak, hajlítgatni lehet őket, nem sérülnek, az egész nagyon praktikus és szép. Már nem lehet kifogás, hogy messziről látszik az átverés!

Az egyik tökéletesen szabályos, a másik olyan, mint egy erdei fenyő, szabálytalan, kissé kusza ágakkal, akárcsak az igazi.

Nagy előnye, hogy könnyen tárolható, hiszen már a szerkezete, a felépítése is ezt szolgálja. A törzs általában két vagy három részből áll, ezeket össze kell csúsztatni, hogy teljes magasságában álljon a fa. Újabb lépés, hogy az ágak miként csatlakoznak hozzá. Vannak műfenyők, amelyeknél kivehető az összes oldalsó ág, és egy-egy színkód jelzi, hogy hol, milyen magasságban kell a törzsbe illeszteni. Gyerekjáték! A pántos verzió pedig még ennél is egyszerűbb, ezeknél eleve rögzítve vannak az ágak. Tény, hogy ez utóbbit gyorsabban felépíthetjük, a tárolása viszont kevésbé kényelmes, bár még mindig sokkal könnyebb, mint az élő fát, tegyük hozzá.

Pakolásnál, díszítésnél elfelejthetjük a gyantát, a maszatolást - a műfenyő ennél sokkal higiénikusabb és tisztább, és még csak nem is szúr!

Újabb jó pont.

Zöld, fehér, lila, arany - számos színváltozat létezik már, amellyel nemcsak az otthonunkat, hanem egy üzletet, kirakatot, irodát is ünnepi díszbe lehet öltöztetni. A hószórás is tartozék egyes fajtáknál, nagyon látványos, ha valaki igazán fagyos téli hangulatra vágyik. Tényleg mindenki megtalálja a számítását!

A legkisebbek a 40 centis asztali díszek, a nagyobb fák pedig 120, 150, 180, 210, 240 centiméter magasak, de van 3 méteres is.

Egy nagyobb fa ára szinte öt év alatt megtérül - derült ki a Zanati úti üzletben, ahol megtudtuk azt is, hogy a talp mindhez tartozék. A fényfüzér pedig szintén beszerezhető ugyanitt, a szivárvány minden színében, telefonos applikációból szabályozva, rövid és hosszú változatban, akár összeépíthető, bővíthető rendszerben.

A fát akár hetekkel korábban fel lehet díszíteni, a tűlevelek nem potyognak. Jól jön ez a tulajdonság, amikor

oly sokan utaznak el újabban a szentestét és a karácsonyt az otthonuktól távol ünnepelni.

Persze van, aki így is ragaszkodik ahhoz, hogy csak a hagyományok szerinti napon kerüljenek fel a díszek a fára, nekik ünnepek után lehet nagy öröm, hogy nem kell napok múlva lebontani a fát az elszáradás miatt. Fenyőillata persze nincs, de ezenkívül nehéz más érvet felhozni ellene, és egy jó üzletnek még erre is van válasza: ez pedig az illatpác. Minek is?

Ha pedig valakinek olyan szépen sikerül a díszítés, hogy másnak is megmutatná, az üzlet várja a fotókat!

 


 

közösség

további frisss

lap tetejére