Rigában nyert a Falco – Újabb bravúros szombathelyi diadal a Bajnokok Ligájában

• 2021. október 21., csütörtök •
A kosárlabda Bajnokok Ligája 2. fordulójában a Falco KC Szombathely a lett Riga vendégeként aratott bravúros diadalt.
Rigában nyert a Falco – Újabb bravúros szombathelyi diadal a Bajnokok Ligájában

A Falco a BL nyitófordulójában 83-78-ra verte vendég görög Athént. A Riga az olasz Treviso otthonában kapott ki 91-85-re. A szombathelyiek kedden nem edzhettek a centerpályán – pedig a szabályok szerint a hazai félnek kétszeri edzéslehetőséget kell biztosítania a vendégeknek a mérkőzés hivatalos helyszínén… Érkeztek Falco-szurkolók is Rigába, akik komoly buzdításban részesítették csapatukat.

Kihagyott helyzetekkel kezdtek a felek – az első kosárra közel két percet kellett várni, a Riga talált gyűrűbe büntetőből. A Falco védekezése működött, a támadójátéka viszont akadozott, de a Riga is rosszul dobott. A Falco közben kezdett megnyugodni, egyre többször talált gyűrűbe (7. perc: 4-10). Gyors volt a játék, pörgött a meccs. 5-12-es eredménynél kértek időt a lettek. Próbált agresszívabb, pontosabb játékra váltani a házigazda. De tartotta a lépést, őrizte előnyét a szervezett Szombathely. Öt ponttal nyert meg a negyedet a Falco.

Rögtön egy triplával tért vissza a pályára a Riga – a kilencedik távoli kísérletből született meg az első hazai hármas. Amire a Falco jó labdaszerzésekből dobott gyors, könnyű kosarakkal válaszolt. Újabb hazai időkérés következett (12. perc: 14-20). Jól lepattanózott a vasi gárda, mindkét palánk alatt jobbnak tűnt. Közben Perl duplájával először lépett meg tíz ponttal a Falco (16-26). A folytatásban viszont három hazai tripla is célba ért (15. perc: 25-26) – kellett Benke távolija. Érezhetően belelendült a házigazda, fordított is (17. perc: 31-29. A félidő hajrája nagy csatát hozott, a Falco nem hagyta meglépni ellenfelét, két pontos hazai előnyt mutatott a szünetben a tábla (20. perc: 37-35).

Golomán két triplája nyitotta a második félidőt, majd Perl is betalált távolról. De minden vasi pontra érkezett válasz. Váltott kosarakkal haladtak a csapatok (24. perc: 45-45). Sokat hibázott, de jól küzdött a Falco, tartott a lépést (28. perc: 57-54) – de inkább az egyéni villanásokra építve, sem mint a csapatjátékra. A szívós küzdelem eredményeképpen azonban fordítani tudott (20. perc. 61-64). A negyedik negyedet 5-0-val kezdte a Riga, de visszaverte a támadást a Falco (33. perc: 66-71).

Peregtek a percek, de a Falco őrizte néhány pontos előnyét (37. perc. 72-76) – Keller kényszerült padra a vérző szája miatt. Egészpályás letámadásra váltott a Riga, de nem bírt a szervezett Falcóval. Az utolsó perc 73-76-os állásról kezdődött. Büntetőt dobhatott a Riga, egy labda ért célba (74-76). Eladta a labdát a Falco, maradt 34 másodperc, időt kért a Riga, de kihagyta a ziccert. Majd Váradi büntetőzhetett, nem hibázott (74-78)! Eladta a labdát a Riga, maradt 8,8 másodperc, Váradi duplája tett pontot a meccs végére – bravúros diadalt aratott a Falco!

Nyilatkozatok:
Kristers ZORIKS, a Riga irányítója: Kifejezetten gyengén ment a támadás az elején, aztán a második negyedben sok pontot szereztünk. A második félidőt is jól kezdtük, utána azonban valamiféle gátba ütköztünk, a Falco könnyű kosarakat ért el, és fontos pillanatokban találtak be kintről a dobógépei.

Boris BARAC, a Falco erőcsatára: Megfelelően kezdtük a mérkőzést, miután nagyon jól felkészültünk a Riga játékából, amely alapvetően a tripladobásoktól függ. Voltak hullámhegyeink és hullámvölgyeink a találkozón, viszont összességében remekül játszottunk, sok mindent megvalósítottunk abból, amit előzetesen elterveztünk.

Forrás: vaol.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére