Reális a Haladás 6. helyezése a legendás focisták szerint

hv • 2022. május 30., hétfő •
Nyolc napja ért véget a Merkantil Liga, azaz az NB II.-es labdarúgó-bajnokság. A Szombathelyi Haladás csapata 16 győzelmet aratva, 9 döntetlent elérve és 13 vereséget szenvedve, 57 ponttal, a 20-tagú mezőnyben végül a hatodik helyen végzett. Németh Szabolcs vezetőedző gárdájának teljesítményét felkérésünkre ezúttal régebbi, legendás zöld-fehér focisták értékelték.
Reális a Haladás 6. helyezése a legendás focisták szerint

Halmosi Zoltán, 11-szeres válogatott, 306 mérkőzést játszott a Haladás VSE színeiben

Előzetesen is az első 10 közé vártam a csapatot, úgyhogy a 6. helyet reálisnak tartom. Kis szerencsével persze lehetett volna akár negyedik is a gárda, de összeségében elégedett vagyok a helyezéssel. Be kell látni, hogy a jelenlegi keret ennyire képes, az NB I.-be való feljutásnak nem volt realitása. Ha azt szeretnénk, hogy Szombathelynek ismét első osztályú labdarúgócsapata legyen, akkor minőségi játékosokat kell igazolni, mert csak így tudnánk felvenni a versenyt a riválisokkal.

 

Hegedűs Péter, az Év Kapusa 1982-ben, 270 mérkőzésen védett az NB I.-ben

Ezzel a kerettel és stábbal irreális elvárás lett volna a feljutás. Úgy vélem, hogy a mostani gárda nem érett az első osztályra. A szezon előtt magam a 8-10. helyre vártam a Halit, ehhez képest a 6. hely jónak mondható. Nem mehetek el azonban szó nélkül a tavaszi hazai vereségsorozat mellett. Egyszerűen érthetetlen, hogy ennek miért nem voltak semmilyen következményei. Úgy vélem, az előrelépéséhez komoly személyi változtatásokra lenne szükség mind a klubvezetésben, mind a szakmai stábban. Homlok Zsolt szerepvállalása és anyagi támogatása dicséretes, de további támogatók bevonása nélkül nem reális az NB I.-be való feljutást kitűzni. Ehhez ugyanis a jelenlegi keretet alaposan meg kellene erősíteni. A szombathelyi focidrukkerek megérdemelnének ismét egy első osztályú csapatot.

 

Iszak Sándor, 166 élvonalbeli mérkőzésen 51 gólt szerzett a Haladás színeiben

Bár nem járok már ki a meccsekre, természetesen figyelemmel kísérem szeretett klubom, a Hali szereplését. Az őszi szezonban nagyon jól szerepelt a gárda, ellenben a gyenge tavaszi, főként hazai szereplést nem tudom megfejteni. Itt el is szálltak azután a feljutási esélyek. Pedig az NB I.-be akkor kell feljutni, amikor erre valós lehetőség kínálkozik. Tehát nem ötéves tervekben kell gondolkodni, hanem élni az eséllyel. Erre jó példa a Kecskemét esete, amelytől senki nem várta a feljutást, mégis megcsinálták. Meggyőződésem, hogy ha jól játszik a csapat, vannak eredmények, akkor a szponzorok is szívesebben adnak támogatást, amiből ki lehet alakítani egy erős, NB-I.-re alkalmas csapatot.

 

Sebestyén Péter, a Haladás Öregfiúk elnöke, 120 NB I.-es mérkőzés zöld-fehérben

A 6. helyet abszolút reálisnak tartom. Úgy gondolom, hogy a fiatal, agilis edző, Németh Szabolcs kihozta a gárdából, ami benne volt. Az őszi szereplés erőn felüli volt, a tavaszival már voltak gondok. Úgy érzem, hogy a tehetséges, de kevésbé karizmatikus trénert egy kicsit magára is hagyták, én legalábbis ebben látom a problémát. Rendszeresen kijártam az edzésekre is, ahol nagyon jó színvonalú szakmai munka folyt, sajnos az ott látottak nem mindig köszöntek vissza a mérkőzéseken. Főként a tavaszi szezonban sok hibát és technikai hiányosságot véltem felfedezni a játékban. Ugyanakkor nem szerencsés, ha a szakmai munkába az ügyvezető próbál beleszólni. Az viszont nagyon jó dolog, hogy a HVSE is felkarolta a gárdát, ígéretes és hasznos lehet a klubmenedzsment segítő hozzáállása.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére