Ostobaságot terjesztett az oltásokról a Facebookon egy nagykanizsai férfi, hogy felhívja magára a figyelmet

• 2021. május 14., péntek •
Egy nagykanizsai férfire csaptak le a rendőrök, mert rémhírt terjesztett a koronavírus-elleni védőoltásról - hangzott el Operatív Törzs csütörtöki tájékoztatóján.
Ostobaságot terjesztett az oltásokról a Facebookon egy nagykanizsai férfi, hogy felhívja magára a figyelmet

Egy nagykanizsai férfi ellen rémhírterjesztés miatt büntetőeljárás indult - jelentette be Kiss Róbert. 

AZ ÉRINTETT AZT ÁLLÍTOTTA, HOGY EGY NYÍREGYHÁZA MELLETTI TELEPÜLÉSEN MINDENKI MEGHALT A VÉDŐOLTÁS MIATT. 

Kiderült, hogy az illető saját maga találta ki a hírt, semmilyen bizonyítéka nem volt erre - tette hozzá. Az eljárás alá vont személyt azonosították, és május 11-én előállították, házkutatást tartottak nála. Szabadlábon védekezik jelenleg - mondta Kiss Róbert. 

Kiss Róbert közölte, hogy 120 személy szegte meg a kijárási tilalmat, és 438-an nem viseltek maszkot szerdán. 1790 hatósági házi karantént rendeltek el szerdán. 

Kedvező járványügyi adatok

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője azt mondta, hogy folyamatosan csökkent a kórházban lévők száma. Nagyon kedvezően alakultak a múlt heti járványügyi adatok. 

A KORÁBBI HÉTHEZ (17. HÉT) KÉPEST 35 SZÁZALÉKKAL KEVESEBB ÚJ ESETET REGISZTRÁLTAK, A FERTŐZÖTTEK ÁTLAGÉLETKORA TOVÁBBRA IS 43 ÉV.  

Kedvezőek a hazai járványügyi adatokFOTÓ: KONCZ MÁRTON - ORIGO

A szakember elmondta, hogy a legtöbb fertőzöttet Budapesten és Pest megyében regisztrálták, 12-12 százalékot. A legnagyobb csökkenés Tolna megyében volt 50 százalékkal, míg Csongrád-Csanádban 40 százalék feletti csökkenést regisztráltak. 

Magyarország az első olyan milliós ország, ahol megkezdődött a 16-18 évesek oltása. 144 ezer ember kap ma SMS-t, hogy időpontot foglalhat Pfizer-vakcinára. 64 800 Moderna-szállítmány érkezett tegnap, valamint 30 ezer Janssen-szállítmány. Mindezek a háziorvosokhoz kerülnek. Ma 67 ezer AstraZeneca-szállítmány érkezett második körös oltásra. 

Ekkor érhetjük el az 5 milliót

A mostani számítások szerint a pünkösd utáni héten éri el Magyarország az ötmillió első oltást, ezért a kormány a jövő heti ülésén a korlátozó intézkedések további enyhítéséről tárgyal - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely bejelentette azt is, hogy a külföldön élő magyar állampolgárok is kaphatnak védettségi igazolványt, és az oltások számától függetlenül május 28-tól megtarthatók a lakodalmak. A miniszter elmondta, terveik szerint 

MINDEN MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR, AKI KÜLFÖLDÖN, AZAZ AZ EURÓPAI UNIÓ, AZ OECD, VAGY A NATO TAGÁLLAMÁBAN, TOVÁBBÁ OROSZORSZÁGBAN ÉS KÍNÁBAN KAPOTT OLTÁST, AZ IGAZOLÁSOK KORMÁNYHIVATALI BEMUTATÁSA UTÁN KAPHAT MAGYAR VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNYT. 

Tovább csökkent az aktív fertőzöttek számaFOTÓ: KONCZ MÁRTON - ORIGO

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 420 767 fő, közülük 2 584 879 fő már a második oltását is megkapta. 1416 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 795 200 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 82 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 28 970 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 600 461 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 165 769 főre csökkent. 2782 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 354-en vannak lélegeztetőgépen. 

MÁR TÖBB MINT 5 MILLIÓAN REGISZTRÁLTAK OLTÁSRA ÉS 80 SZÁZALÉKUK MEG IS KAPTA AZT. 

Csütörtökön kezdődött a regisztrált és időpontot foglalt 16-18 évesek oltása kórházi oltópontokon. Csütörtökön 144 ezer regisztrált kap SMS-t arról, hogy ők már Pfizer-oltást is tudnak foglalni az online időpontfoglalóban péntek és kedd közötti napokra.


Forrás: origo.hu
Illusztráció: pinterest

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére