Ön beoltatja magát influenza ellen?

frisss.hu • 2015. október 05., hétfő •
Az influenzavírus általában csak tél közepén éri el hazánkat.
Ön beoltatja magát influenza ellen?

Az influenzavírusok A és B típusai okozzák évről évre a legtöbb megbetegedést. Állandó változásuk miatt egy adott évben átvészelt influenzafertőzés vagy védőoltás eredményeként kialakuló immunitás nem véd a következő időszakban. A szakemberek ezért minden évben új oltóanyagot fejlesztenek ki.

Az idei termékcsalád, amely felnőttek és gyermekek számára, valamint csökkentett antigéntartalmú változat formájában kerül forgalomba, várhatóan november első hetében érkezik meg a Népegészségügyi Főosztályra.

Térítésmentesen kaphatják meg az oltóanyagot azok, akik elmúltak hatvan évesek, valamilyen krónikus megbetegedésben szenvednek, egészségügyi dolgozók, szociális otthonok lakói és dolgozói, várandósak, valamint, akik az elkövetkező időszakban gyermeket szeretnének vállalni. Az ingyenes oltóanyagot a háziorvosnál lehet igényelni.

Az egészségügy egyébként felkészült az influenzaszezonra – ezt Paller Judit megbízott országos tisztifőorvos jelentette ki. A Magyarországra jellemző éghajlaton természetes jelenség, hogy ősszel, a hűvösebb időben megszaporodhatnak a meghűléses, influenzaszerű megbetegedések. Októberben és novemberben várhatóan növekedni fog ezek száma, ám erre a magyar orvosok és az egészségügyi ellátórendszer is készen áll.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére