Ma kezdődik a házasság hete

• 2020. február 09., vasárnap •
Vasárnap kezdődik a házasság hete; országszerte és a határon túl száz településen háromszáz programmal irányítják a figyelmet a házasság, a család fontosságára - közölte Herjeczki Kornél, a házasság hete mozgalom országos koordinátora a rendezvényről tartott sajtótájékoztatón. Szombathelyen is lesznek programok.
Ma kezdődik a házasság hete

Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével. A Házasság Hete Szervezőbizottsága által koordinált központi programok fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

Szombathelyen gyertyafényes imával kezdőik a programsorozat, délután négy órára várják az érdeklődőket az evangélikus templom udvarán, a KIE-péncébe, majd 17 órától Bendek Zalán mutat be egyszemés vígjátékot Ádám és Éva címmel. A női és férfi kapcsolatokat boncolgató előadás a színház, a stand up és a kabaré műfajait ötvözi. Február 10 –én  18.00 órától filmvetítés és beszélgetés lesz az AGORA Savaria Filmszínházban Merkli Ferenc plébánossal. Missziók a házasságban címmel tart előadást február 11-én 17:30 órakor Csókay András professzor és felesége Daniella.  Február 12 –én 18.00 órától PárlaBOR - Borkóstoló lesz párkapcsolat-építéssel Iván Dániel vállalkozó, coach, PárlaBorosgazda vezetésével a Baptista Imaházban. Ez a program belépős és regisztrációhoz kötött. A fiatalokat várják arra a vitaműsorra, amelyet Boldogságkeresők címmel rendeznek február 13-án 16 órától a Bárka-pincében. A rendezvénysorozatot püspöki szentmise zárja február 16-án 16 órakor a Székesegyházban. Ekkor lesz a Házas-Társas-Játék sorsolása is. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére