Kiss Ágoston bajnok lett a Bielefelddel

• 2020. július 02., csütörtök •
Az Illés Akadémia egykori növendéke feljutott csapatával a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságba.
Kiss Ágoston bajnok lett a Bielefelddel

Öt egymást követő másodosztályú szezon után készülhet az Arminia Bielefeld a német első osztályra. A keret tagja az Illés Akadémiáról a kék-fehér-feketékhez szerződő Kiss Ágoston. A kapus a felnőttekkel készült, lehetőséget a pályára lépéshez az U19-es csapatban kapott, ahol 18 meccsen védett. A fiatal játékossal a Digisport készített interjút:

Hogyan készültetek a járvány alatt?

Tulajdonképpen három hét szünetünk volt, aztán pedig kiscsoportokban kezdtünk el dolgozni. Mi, kapusok kettesével, a mezőnyjátékosok először négyen, aztán nyolcan. Kisebb edzőtáborba is elutaztunk, és úgy érzem, mentálisan frissek voltunk.

Az újrakezdés utáni első öt meccsből csak egyszer nyert a Bielefeld, azonban egyszer sem kaptatok ki.

Igen, de aztán a 28. fordulóból elhalasztott meccs következett a Drezda ellen: sikerült 4–0-ra nyerni. Másnap viszont a Hamburger SV csak döntetlent játszott az Osnabrückkel, és ekkor már felhőtlen lehetett az örömünk, mert a feljutás biztossá vált. Persze óvatosnak kellett lenni az előírások miatt, de érezhető volt, hogy a mérkőzést követően felszabadultunk a stressz és nyomás alól. A szurkolók sajnos nem lehettek ott a stadionban, de az utcán megállítottak bennünket, és így fejezték ki örömüket és hálájukat.

Te hogyan élted meg az elmúlt egy évet?

Óriási lehetőség volt ez nekem: hálás vagyok a menedzsereimnek is, hogy kikerülhetettem külföldre. Köszönöm a családom támogatását, és hálás vagyok a Jóistennek. Rendkívül magas színvonalú és tempójú munkában vehettem részt. Már Szombathelyen is nagyszerűek voltak a foglalkozások, nagyon jó tapasztalatokat szereztem. Visszatekintve az elmúlt időszakra: meghatározó a karrierem szempontjából, hogy az Illés Akadémia egy évre kölcsönadott a Bielefeldnek.

Eldőlt-e már, hogy tovább maradsz-e?

Egyelőre nem, a jövő évi keret kialakítása folyamatban van – és ugye a Bielefeldnek már a Bundesliga I-re kell készülnie, kérdés az is, hogy lesz-e második számú csapat. Én úgy érzem, hogy profibbá váltam. Sokat tanulhattam az első számú kapustól, Stefan Ortegától, elleshettem a napi rutinját, láthattam az eredményességét. Az edzőimtől jó visszajelzéseket kaptam, nagyon örültem, hogy együtt dolgozhattam Marco Kostmann kapusedzővel – ezek a dolgok mind-mind a javamra váltak.


fotó: arminia-bielefeld.de

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére