Két rutinos játékos és három ifjú titán csatlakozott a Haladáshoz

• 2020. június 26., péntek •
Csilus Tamás és Simon András személyében egy középpályást és egy támadót igazolt a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgó csapata. Bokor Bence, Balogh Ferenc és Doktorics Áron pedig profi szerződést kapott - adta hírül a klub hivatalos oldala.
Két rutinos játékos és három ifjú titán csatlakozott a Haladáshoz

A 25 éves középpályás, Csilus Tamás aláírta három évre szóló szerződést írt alá a 25 éves középpályás, Csilus István, aki a Ferencváros utánpótlásában nevelkedett, majd a zöld-fehérek felnőtt csapatában is helyet kapott. Kölcsönben szerepelt Pápán, Kisvárdán, Soroksáron, majd 2017 júliusában Nyíregyházára igazolt. 2018 nyarán Siófokra szerződött, ahol alapembere volt csapatának.

– Mátyus János és Felipe Matos megkeresett, hogy lenne-e kedvem a Haladásban futballozni. Örömmel jöttem, hiszen mindkettőjükkel dolgoztam már, és egy nagy hagyományokkal rendelkező klubról van szó, amelyet nem kellett bemutatni. A feladat adott: szeretnénk egy nagyon szép eredményt elérni. Tavasszal eredményes volt a csapat, és ahogy láttam, voltak olyan mérkőzések, amelyeken kifejezetten szépen játszott a Haladás. Ez egy jó kiindulási alap, innen kell folytatni ősszel. Ami a személyes emlékeimet illeti, a Haladásról rögtön beugrottak azok a meccsek, ahol még ferencvárosi és pápai játékosként a Rohonci úton futballoztam. Olyan vérmes csatákat vívtunk, hogy valami elképesztő, a szurkolók pedig mindig óriási hangulatot teremtettek. Mindig szerettem ilyen atmoszférában játszani, mert egy futballista ilyenkor érzi magát igazán futballistának - nyilatkozta a klub honlapjának Csilus Tamás.

Simon András nem ismeretlen a szombathelyi szurkolók számára, szerepelt már a csapat mezében, igaz akkor még csak a Hali II-ben, az NB III-ban. Ő az a Simon a 3 közül - Attila, Ádám, András - aki az MTK-ban nevelkedett, aztán szerepelt a Liverpool utánpótlásában, a spanyol Cordobában, a holland Excelsiorban, a Győri ETO-ban, a Soproni VSE-ben, Pápán, Kecskeméten, Pakson, Gyirmóton, legutóbb pedig a Győri ETO-ban futballozott. Simon András 2 évre írt alá. – Télen már volt róla szó, hogy visszatérek Szombathelyre, akkor ez meghiúsult. Most azonban megkerestek a Haladástól, én pedig örömmel elfogadtam az ajánlatot. Úgy érzem, ez volt a legjobb döntés számomra. Testvéreim, Ádám és Attila is itt fociztak korábban, édesanyám és édesapám is itt dolgoztak, jó érzés volt Szombathelyre jönni. Figyelemmel kísértem a Haladás szereplését, tavasszal, a vírus előtti időszakban nagyon jól szerepelt, ezt kellene folytatni a következő bajnokságban, és minél előbbre végezni. Több poszton is tudok játszani, teljesen mindegy, hogy hol, lényeg, hogy a csapatom hasznára legyek. Szeretnék még bizonyítani! - hangsúlyozta Simon András.

Három Illés Akadémista is csatlakozott a felnőtt kerethez: profi szerződést kapott a 18 esztendős védő, Balogh Ferenc és Bokor Bence, valamint a támadó pozícióban játszó Doktorics Áron. Mindegyikük három évre kötelezte el magát a zöld-fehérekkel. Közülük Balogh és Doktorics már korábban bemutatkozott az NB II-ben, Bokor kispados volt.


fotó: haladas.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére