Hogyan válasszunk medencét?

szponzorált tartalom (x) • 2021. január 25., hétfő •
Nyár, kék ég, szikrázó napsütés, simogató meleg, kellemes csobbanás a medencében. Ugye, milyen csábítóan hangzik mindez? A medence kiválasztása nem egyszerű, rengeteg nagyszerű ajánlatot találni.
Hogyan válasszunk medencét?

Medencét nem csak pár hétre vesz az ember fia vagy lánya. A hosszú távra szóló döntést érdemes jól megfontolni és jó minőségű terméket választani. Sok szempontot kell mérlegelni persze, mielőtt a megfelelőt kiválasztjuk. Hova kerül? Kik, hányan és mire fogják majd használni? Milyen legyen az alakja? És nem utolsósorban, mennyi pénzt szánunk rá? A kérdéssor persze még tetszés szerint folytatható… 

Beépített vagy összeszerelhető legyen?

Nagyon lényeges kérdés ez. Változnak az életkörülmények, változnak a szokások és igények. A beépített medencéhez elegendő hely kell. És igen hosszú távra szóló döntés ez. Érdemes alaposan számolgatni, minden körülményt mérlegelni, több szakmai oldalt felkeresni, kérdezni. Nem árt a felfújható, csővázas és fémvázas, könnyen összeszerelhető medencék piacán is körülnézni.

Ma már számos remek minőségű terméket forgalmaznak itthon is. Lényegesen olcsóbban kivitelezhető egy jó minőségű összeszerelhető medence, mint az épített medencék többsége. További előnye, szét is lehet szedni, más helyre át lehet telepíteni és el is lehet csomagolni őket. 

A márka legyen megbízható

Érdemes az ismert és megbízható márkájú medencék közül kiválasztani az igényekhez leginkább megfelelőt. Fontos érv, hogy az ismert, megbízható gyártók termékeihez könnyebben és gyorsabban lehet megfelelő alkatrészeket és kiegészítőket találni, amikor szükséges. Talán még olcsóbban is. A már ismert és elterjedt márkákról sok tapasztalatot szereztek már a fogyasztók, több forgalmazó is verseng a vevők kegyeiért. A nagyobb versenyben a vevő jár mindig a legjobban, hisz kedvezőbb ajánlatokra és akciókra számíthat. 

Az összeszerelhető medencék előnyei

Az összeszerelhető medencék számos változatát találni a forgalmazóknál, a legelterjedtebbek a felfújható és a csővázas medencék. Ezek fala erős vinylből vagy PVC-ből készül. A felfújható medencék fala a levegővel való feltöltéskor (felfújáskor) megemelkedik. A csővázas medencéket erős acélcsövek tartják, emiatt erősebbek és több vizet is képesek megtartani. 

Miután a medence típusáról döntöttünk, a következő feladat a forma kiválasztása. Ha nagyobb medencét szeretnénk, a téglalap alakú választása ideális az úszásra és a vízi sportokra. Ha gyerekek használják majd inkább azt, jobb választás a kör vagy ovális alakú medence – a sarkak nélkül. A magasság nagyon lényeges, hiszen a biztonság az első, ha gyerekekről van szó. Az egészen kicsik számára pedig a gyermekmedence az ideális választás.

Ha minden fenti szempontot mérlegeltünk, a feltételek adottak, nincs is más hátra, mint az igényeknek megfelelő medence kiválasztása és megvétele. A beüzemelés is remek móka lehet akár az egész család számára.

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére