Gulyás Gergely: Gyurcsány és Karácsony vakcinaügyben tisztességtelen politikát folytat

origo.hu • 2021. március 01., hétfő •
Gyurcsány és Karácsony vakcinaügyben tisztességtelen politikát folytat, oltásügyben szándékosan megtéveszti az embereket - írta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a közösségi oldalán.
Gulyás Gergely: Gyurcsány és Karácsony vakcinaügyben tisztességtelen politikát folytat

"A Demokratikus Koalíció és a főpolgármester oltásügyben szándékosan megtéveszti az embereket, amit a baloldali lakájmédia készséggel és kritikátlanul kiszolgál. Még a Brüsszelt szinte soha nem kritizáló német kormánypártok szerint is az Európai Bizottság elrontotta a vakcinabeszerzést, ezért áll Európa rosszabbul, mint az Egyesült Államok, Anglia, Izrael vagy Szerbia.

Magyarország a péntek este engedélyezett Janssen-vakcinát is beleszámítva több mint 12 millió ember oltásához elegendő vakcinát kötött le az uniós beszerzésből, ami másfélszer több, mint hazánk teljes lakossága. A kormány minden uniós vakcinát lekötött, amit a gyártók idén októberig vállaltak kiszállítani. Hiába, az uniós beszerzésű vakcinák lassan érkeznek.

Ezek után Karácsony Gergely főpolgármester szerint: "Ha a kormánynak nem kell az a másfél millió vakcina, amelyet eddig nem hívtak le az uniós beszerzési programban, akkor azt adják oda a fővárosnak. Adják ide ezt a másfél millió vakcinát, és mi beoltjuk Budapestet." Gyurcsány pártja szerint: "A kormány tudatosan nem rendelt elegendő mennyiséget az uniós vakcinából, hogy tovább folytassa az EU-ellenes kampányt."

GYURCSÁNY ÉS KARÁCSONY EGY GYÉKÉNYEN ÁRUL, A DK ÉS A FŐPOLGÁRMESTER NYILATKOZATA MEGTÉVESZTŐ ÉS TISZTESSÉGTELEN.

AZ EMLÍTETT MÁSFÉL MILLIÓ MODERNA-VAKCINÁT 2021 DECEMBERÉBEN SZÁLLÍTANÁ BRÜSSZEL.
Az oltásellenes baloldal főpolgármestere lehet, hogy csak idén decemberben szeretné megkezdeni a budapestiek oltását, de szerencsére nem a baloldal feladata a vakcinabeszerzés. Ha az övék lenne, most 700 ezerrel, májusig 7 millióval kevesebb vakcina állna Magyarország rendelkezésére. Tényszerű állítás:

HA A BALOLDAL LENNE KORMÁNYON, KEVESEBBEN LENNÉNEK VÉDETTEK ÉS TÖBBEN HALNÁNAK MEG.

Eddig Gyurcsány Ferencék úgy próbáltak ártani az országnak, hogy bizalmatlanságot igyekeztek kelteni a magyar hatóságok által engedélyezett, világszerte több millió embernek védettséget nyújtó orosz és kínai vakcinákkal szemben.

A FŐPOLGÁRMESTER PEDIG VAGY CSAK DECEMBERBEN KEZDENÉ MEG AZ OLTÁST, VAGY TUDATOSAN AKARJA BECSAPNI AZ EMBEREKET A VAKCINABESZERZÉSEKRŐL.

A Gyurcsány-koalícióról eddig is tudtuk, hogy oltásellenesek. Akik ilyen nyilatkozatokat tesznek, azokról joggal feltételezzük, hogy valójában abban érdekeltek, hogy a járvány elhúzódásából politikai tőkét kovácsoljanak. Úgy látszik, mégis azt a stratégiát követik, amit Krekó Péter, a baloldal vezető politikai elemzője januárban kikotyogott Brüsszelben. Bár Gyurcsány Karácsony Gergelyre a cigis ávós szerepét osztotta, most mégis botot ragadott. Legalább arra az időre érdemes lenne letenni, amíg az ország erejét megfeszítve küzd a járvány ellen" - írta Gulyás Gergely a posztban.

 

forrás: origo.hu, kép: Facebook

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére