Ezért igyon Ön is szombaton a Family Centerben forralt bort!

frisss • 2018. november 29., csütörtök •
Korszerű mentéstechnikai eszközökre szerveztünk gyűjtést!
Ezért igyon Ön is szombaton a Family Centerben forralt bort!

Jótékonysági forralt bor főzőverseny lesz december 1-jén 14 órától a Family Centerben, a szombathelyi mentőállomás javára. Az ezzel kapcsolatos részleteket sajtótájékoztató keretében ismertették az érintettek. 

Hat csapat jelezte részvételi szándékát a szervezők által közzétett felhívásra. A csapatok az elkészített meleg italokat értékesítik, az ebből befolyó összeggel teljes egészében a szombathelyi mentőállomást támogatják. A Family Center ingyenesen biztosítja a helyszínt, és minden technikai feltételét az eseménynek: rezsótól a pohárig, bortól a teáig mindent, ami az akció lebonyolításához szükséges.

Az adományokból korszerű mentéstechnikai eszközöket vásárolnak a kezdeményezők, melynek összetétele természetesen egyeztetve lesz a szombathelyi mentőállomás munkatársaival: rögzítőeszközök, medenceöv, húzósín, pulse-oxymeter és laktát-mérő tesztcsíkok kerülnek (szándékunk szerint) minden mentőautóra.

Köcse Tamás, Vas megyei vezető mentőtiszt elmondta, az eszközök azért lesznek hasznosak, mert segítségükkel még a kórházba érkezés előtt, már a mentőautó kiérkezésekor olyan szakszerű, célirányos segítséget tudnak nyújtani a mentőtisztek és orvosok a betegeknek, hogy az nagyban segíti a felépülést, illetve gátolja az egyéb szövődmények kialakulását. Ilyen például a laktát-mérő tesztcsík - melyhez eszköze van a mentőállomásnak, csak a tesztcsík fogy gyorsan - a szepszis korai kiszűrésére alkalmas. A nyugat-dunántúli régióban, benne Vas megyében az alkalmazásával kapcsolatos munkafolyamatok vizsgálatára munkacsoportot hoztak létre, országosan egyedülálló módon, ehhez tudunk mi is hozzájárulni december 1-jén délután a Family Centerben.

A kezdeményezők és médiatámogatók között van Szerkesztőségünk is.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére