Még 13 nap van hátra a karneválig – készülődik a város

Frisss • 2013. augusztus 08., csütörtök •
A napokban figyeltünk fel rá, hogy kikerültek a 14. Savaria Történelmi Karnevált reklámozó óriásplakátok a város hirdetőtábláira, és megnyílt az információs pavilon is a Fő téren.
Még 13 nap van hátra a karneválig – készülődik a város

A nagyobb ünnepekben az azt megelőző készülődés legalább olyan jó tud lenni, mint maga az esemény. Karácsonyra már egy hónappal előbb megkezdődik a ráhangolódás, és bizony egy születésnapi meglepetéspartit sem áll össze magától.

Szombathely egyik legnagyobb ünnepének, a Savaria Történelmi Karneválnak is javában folynak már az előkészületei. Mint arról már beszámoltunk, kiválasztották a karnevál borát. A szemfüles járókelők már felfigyelhettek a fesztivált beharangozó óriásplakátokra a város utcáin. Hasonló stílusban,  mint az előző években, de a célnak megfelelnek: nagy betűkkel rájuk van írva a dátum.

Megnyílt a karneváli információs pavilon is a Fő téren. Itt tájékozódhatnak az érdeklődök a historikus fesztivál programjairól. A programfüzet mellett idegenforgalmi kiadványok, könyvek és emléktárgyak is helyet kaptak a standon. Jegyek és belépők vásárlására is van itt lehetőség.

Az információs stand augusztus 5. és 21. között hétfőtől péntekig délelőtt 10- 18 óráig, szombaton 10-től 15 óráig tart nyitva.  Augusztus 22.- 25. között, a fesztivál ideje alatt pedig 10-től 22 óráig kereshetik fel a pavilont az érdeklődők.

közösség

további frisss

lap tetejére