Exkluzív! - A Savaria Történelmi Karnevál programjai első kézből

• 2012. június 28., csütörtök •
Tizenharmadik alkalommal rendezik meg idén augusztusban a Savaria Történelmi Karnevált. A birtokunkba került tervezet szerint az idén közel 20 helyszínre és nagyjából 250 programra terveznek a szervezők.
Exkluzív! - A Savaria Történelmi Karnevál programjai első kézből

Az idei karnevál a népszerű hagyományos programelemek mellett, számos újdonsággal is szeretne szolgálni – derül ki abból a tervezetből, amely szerkesztőségünk birtokába került. A hagyomány jegyében a korábbi évek népszerű helyszínei közül idén is várja vendégeit a Történelmi Témapark (Ferences-kert), a Romkert, a Kalandvár, a Művészetek Utcája, a Mediterrán Udvar, a Borok Utcája és a Sörtér. Változatlanul színes programok lesznek a Fórum Színpadon és a Keleti Udvarban. A Fórum Színpad idén is a Fő tér rendezvényterén áll majd. A Borok utcája mellett az idén is lesz Sörtér az Isis Irodaház mögötti parkolóban.

 

Ami a programokat illeti a szervezők hűek a hagyományokhoz, de számos újítást terveznek. Ahogy az lenni szokott, a Fórum Színpadon a világzene, a jazz, a swing kiválóságait láthatják a karneválozók. A négy napos rendezvény megnyitása is itt lesz majd, augusztus 23-án, csütörtökön este 20.30-kor. Ezt követi majd Szentpéteri Csilla zongoraművésznek és zenekarának látványos show-műsora.

Talán elmondhatjuk, hogy a Borok utcája programja az idei évben igazán klasszra sikerült, csak néhány fellépő : Pannonia Allstars Ska Orchesta, Palya Bea, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band Malek Andrea vendégszereplésével, Intimtorna Illegál, Budapest Bár. A Sörtéren tematikus napok lesznek: német-ír-cseh, német-bajor-nap. A hagyományőrző programok döntően a Történelmi Témaparkban az I. századi római erőd-rekonstrukcióban zajlanak majd.

Az idén több kísérőhelyszín csatlakozik a programsorozathoz. A Savaria Múzeum és a Smidt Múzeum kiállítási programja tovább gazdagítja a megidézett korok sorát. Az Iseumban egész napos elfoglaltságot jelentő kalandos rendezvények, kincskereső játékok, római társasjátékok várnak majd kicsikre és nagyokra egyaránt. A Keleti Kávézó és Bazár hastánc-, orientális, törzsi és fúziós táncbemutatókkal várja érdeklődőit. A karnevál három napján a Cafe Frei-ben megelevenedik a török kávézók világa, de idén is lesz például Civil Korzó. Az Öreg Város Vásárában idén is számos kézműves mesterember, boros, pecsenyesütő és biotermelő várja a programkavalkádban megfáradt látogatót. Idén 180-200 vásározót, 50-60 vendéglátóst várnak.

közösség

további frisss

lap tetejére