Egy hét program extra: Karnevál 2012

bz • 2012. augusztus 23., csütörtök •
Nem kevesebb, mint 250 programjával ezen a héten a Savaria Történelmi Karnevál szakít ki mindenkit a hétköznapok monoton sodrából. Ne aggódjon, ha a bőség zavarától szenvedve nem tud választani, a frisss.hu segít! Kellemes időtöltést kívánunk!

Keresse a Karneválon a FrisssFM és a Frisss.hu házikóját a Borok utcája elején, mert mi is keressük a legjobb korhű jelmezbe öltözött gyerekeket/családokat! Pénteken, szombaton és vasárnap 15 és 18 óra között fotózunk, az eredményt pedig feltöltjük a frisss.hu galériájába.

Szombathely belvárosát értintő útlezárásokról itt tájékozódhat: Ezeket az utcákat zárják le a Karnevál idején

Figyelem, cikkünk nem tartalmazza a Savaria Történelmi Karneválon elérhető összes programot, csupán annak kivonatát! Ha a teljes kínálatra kíváncsi, kattintson a http://savariakarneval.hu/programok oldalra.

CSÜTÖRTÖKPÉNTEKSZOMBATVASÁRNAP


(forrás: www.savariakarneval.hu)

CSÜTÖRTÖK

20.30 Karneválnyitó ceremónia (Fórum színpad)
Savaria szenátorai a Savaria Legio kíséretében bevonulnak a Fő térre. Köszöntőt mond: Dr. Puskás Tivadar polgármester. Ismét fellobban a Vesta-templom lángja, majd kezdetét veszi a karnevál.

21.00 Szentpéteri Csilla & Band „Temperamento” koncertje (Fórum színpad)
Szentpéteri Csilla zongoraművész, akit ma már a Crossover Királynőjeként tart számon a nagyvilág. Átirataiban a klasszikus melódiákat ötvözi a latin, a jazz, a rock és a világzene stílusjegyeivel. A koncert közben fellép a DuDance Latin Táncegyüttes.

21.30 Tüzes Játék (Történelmi Témapark)
Szombathely és Kaufbeuren már 20 éve testvérvárosok. A kapcsolat évfordulóján a kauf-beu-reni Artistica Anam Cara tűz-varázslóinak és a Faszination Feuershow tűzszelídítőinek ezen alkalomra készített műsorát mutatják be.


(forrás: www.savariakarneval.hu)

PÉNTEK

17.30 Gryllus Vilmos koncertje (Kalandvár)
Még nem találkoztam olyan kisgyerekkel, akit a Kossuth-díjas zenész, előadóművész Gryllus Vilmos ne bűvölt volna el.

18.00 Maszkura és a Tücsökraj koncertje (Fórum színpad)
A „Maszkura és a tücsökraj” minőségi pop zene, amelyben helyet kap funk, latin, R&B, swing vagy csárdás is… no meg a szövegek - emiatt olyan egyedi.

19.00 FELVONULÁS (belváros)

20.30 Fényfestés (Művészetek utcája)

20.30 Ska Cubano (CUBA-UK)-koncert (Fórum színpad)
A mambo, a ska, a rumba, a son és a reggae elképesztő összeboronálásával született a Ska Cubanó. A Ska Cubano szórakoztató fúziója a Sziget fesztivál is meghódította.


(forrás: www.savariakarneval.hu)

SZOMBAT

15:00 és 17:00 Az isteni mérföldkő – Császárok napja Hollósi Frigyessel (Megyeháza udvara)
Weöres Sándor Színház, 2012 - Savaria történelmében mérföldkőnek számított, amikor az Isteni Claudius Kr. u. 43-ban colonia rangra emelte a települést. A Weöres Sándor Színház Császárok napja című produkciója Claudius korának képzelet festette mindennapjait mutatja be, miközben a színházi próbák világába is bepillantást enged.

17.00 Végvásár – rabszolgavásár (Romkert)

17.30 Isis Big Band koncertje (Fórum színpad)
A kiváló szombathelyi zenekarra a helyi és országos fesztiválok mellett Ausztriában, Lengyelországban, Szlovákiában, Csehországban és Olaszországban is kíváncsiak. A 17 éve létező szombathelyi Isis Big Band pár éve ezüst diplomát kapott a Magyar Jazz Szövetség Big Band Tagozatának minősítésén.

19.00 FELVONULÁS (belváros)

21.00 Kerekes Band koncertje (Fórum színpad)
Tízből kilenc betyár ezt fütyüli – hirdeti magáról honlapján a Kerekes Band. Amire a koncertjükön számíthatunk: hasító Etno-funk, felszabadító csángó boogie és nagyterpeszes rock’n’roll.

21.00 Utcazenészek Párizsból… Horváth Meggie & Peltzer Géza koncertje (Művészetek utcája)
Horváth Meggie a kiváló kőszegi állandó partnerével, Peltzer Gézával varázsol el mindenkit.


(forrás: www.savariakarneval.hu)

VASÁRNAP

18.00 Táncbemutatók (Keleti udvar)
Mira Orient Art, Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Club, Aster és Nadima, Príma Dance TSE, Novák Viki és tribal fusion csoportja.

19.00 Hot Jazz Band-koncert (Fórum színpad)
A Hot Jazz Band Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-zenekara, repertoárja elsősorban a 30-as és 40-es évek amerikai és magyar jazz-számait öleli fel. Különösen népszerűek a két világháború közti magyar swing- és jazzdalok, filmzenék újragondolt verziói.

19.30 Intim Torna Illegál-koncert (Borok utcája)
Az Intim Torna Illegal féle öröm rock-zene ismérvei a következők: pörgős számok, könnyed szövegek, igazi szórakoztató rock’n’roll. Tavaly a Hipnotizőr király című dalukat a Fonogramon az Év magyar dalának jelölték.

21.00 Best of Besh o droM és Juhász Miczura Mónika koncert (Fórum színpad)
A magyarországi világzene egyik jelentős képviselője a Besh o droM zenekar. Balkáni és román cigány illetve közel-keleti tradicionális dallamokat ötvöznek magyar zenével, és játszanak sajátos feldolgozásban, összeolvasztva különböző zenei stílusokat.

22.00 Budapest Bár-koncert (Borok utcája)
A Budapest Bár érdekes, eredeti zenei vállalkozásába fogott 2007-ben a magyar rockzene kultikus alakjaival. Az eredetileg egyetlen lemezre összeállt alkalmi csapat azóta is sikerrel koncertezik színházakban, fesztiválokon és rendezvényeken egyaránt. Filmslágereket, kuplékat, táncdalokat és egyéb híres dalokat dolgoznak fel mívesen hangszerelt cigányzene kíséretében.

23.00 Artistica Anam Cara karneválzáró tüzes műsora (Fórum színpad)

közösség

további frisss

lap tetejére