Aida és Jézus Krisztus Szupersztár az Iseumi Szabadtéri Játékokon

EB • 2013. május 06., hétfő •
Ezúttal kedvelt szombathelyi színészek, Fekete Linda, Szabó Győző, Kondor Tamás és Poppre Ádám is szerepet kaptak az idei Iseumi Szabadtéri Játékok előadásában. Július végén és augusztus elején bemutató.

A jegyek iránt már most érdeklődnek, így kötelességünknek éreztük már, hogy a nyilvánosság elé lépjünk - így kezdete a performance-szal tarkított sajtótájékoztatót Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar vezetője, az Iseumi Szabadtéri Játékok megálmodója és szervezője.

Giuseppe Verdi Aidáját Kürthy András rendezi, a főszerepet pedig Lukács Gyöngyi alakítja. A helyszín egyenesen az Aidaért kiállt - idézte Mérei Tamás a rendező első benyomását. A darabban három templomi jelenet van, így biztosan jó otthona lesz majd a darabnak. A próbák már december óta zajlanak, a bemutató július 26-án és 28-án lesz. Az esőnapok a másnapok.

A Voice című tehetségkutató műsorban mutatta meg magát az a Schrott Péter, aki nem mellesleg vasi származású és a Jézus Krisztus Szupersztár főszerepét játssza majd. Webber darabját a Weöres Sándor Színházból már jól ismert Silló Sándor rendezi. Mária Magdolnát Fekete Linda, Zelóta Simont Kondor Tamás, Pétert pedig Poopre Ádám alakítja.

A bemutatókon természetesen közreműködik a Savaria Szimfonikus Zenekar is. Mérei Tamás elmondta, 100 millió forintos költségvetést tervezett, amelynek egynegyedét központi támogatásból fedezné, és a májusi közgyűlésen döntenek egy esetleges önkormányzati támogatásról is. Továbbá NKA pályázatra, szponzorokra és körülbelül 20 millió forintos jegybevételre számít az igazgató. Augusztus 2-án és 4-én bemutató, de igény esetén 6-ra pótelőadást is beiktatnak.

Az Iseumi Szabadtéri Játékokkal azonban még nincs vége a szimfonikusok nyári produkcióinak, augusztus 10-én, Vásáry Tamás 80. születésnapjának előestéjén ünnepi gálahangversennyel készülnek.

A jegyek május 6-tól megvásárolhatóak: 3500, 5500 illetve 7500 forintos árakon. Aki még ebben a hónapban jegyet vált az húsz százalékos kedvezményt kap, a következő hónapban vásárlók pedig tíz százalékos kedvezményben részesülnek. 

közösség

további frisss

lap tetejére