Brémai muzsikusok jártak Szombathelyen

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke • 2017. március 30., csütörtök •
Műsorukkal elbűvölték a Reményik iskola kis tanulóit és a Weöres Sándor óvoda ovisait is.
Brémai muzsikusok jártak Szombathelyen

A Szamárfül Projekt 2010-ben alakult színházi csoport, aminek fő célkitűzése, hogy művészileg igényes, ugyanakkor könnyen utaztatható, gyermekeknek szóló előadásokat hozzon létre.

Ars poétikája szerint a Szamárfül Projekt az alkotás, a kreativitás, a művészetek, a színház, a zene és a pedagógia miniatűr kortárs játszótere kíván lenni, ahol ezek az elemek összekapcsolódnak, és olyan közeget alkotnak, amik saját művészetélményt képesek nyújtani minden ember számára kortól, nemtől, származástól, nemi identitástól, társadalmi helyzettől függetlenül. Céljuk, hogy az elsősorban gyerekeknek és családoknak szóló foglalkozásaikon, előadásaikon keresztül minél szélesebb közönséghez juttassák el a művészet, az alkotás és a színház felszabadító, örömteli élményét.

Jelenlegi bázisukból, a budapesti Jurányi Inkubátorházból kiindulva gyakran utaznak szerte az országban. A működésük óta eltelt 7 évben közel 100 magyarországi településen ismerkedhettek meg egyedi színházi látásmódjukkal az érdeklődők, de eljutottak a Felvidék magyar lakta településeire és Prágába is.

Szombathelyre a Brémai muzsikusok című előadásukkal érkeztek, ami az első darabjuk. Műfaját tekintve modern vásári komédiának nevezik, ami ötvözi a középkori farce (farsz) elemeit a modern színházi elemekkel, ahol bábok és élő szereplők egyenrangú partnerként szerepelnek. Az előadás fontos része az interaktivitás, a nézőkre reagáló színészi improvizáció és az élő zene.

Ugyan ezzel az előadásukkal 3 évvel ezelőtt is elbűvölték a Reményik iskola kis tanulóit és a Weöres Sándor óvoda ovisait is Bognár Anna, Szofi Berki és Bernát Dénes triója.

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére