Caravaggio az Angol Szalonban

F.B. • 2013. április 06., szombat •
Az Angol Szalon ezúttal a 17. századi Itáliába kalauzolta el az érdeklődőket, a helyszín ezúttal is az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ volt, a családias hangulatú előadáson Nagy Csaba előadását hallgathatták a kultúrára szomjazók.
Caravaggio az Angol Szalonban

A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Kommunikáció és Médiatudomány szakos hallgatói 14. alkalommal várták a szombathelyieket a belváros szívében. Ezúttal nagyon kitettek magukért a diákok, akik korhű ruhákban, trubadúrral várták a résztvevőket. Természetesen most sem maradhattak el az Angol Szalon megszokott kellékei, a forró tea és a sütemények. 

Caravaggio nevével hirdették meg az eseményt, az est előadója Nagy Csaba azonban  rendhagyó módon állt a témához. Megtudhattuk, hogy a a Munkácsy díjas művész, hogyan került kapcsolatba az Itáliai festővel. Az idézetekkel tarkított előadásban, a 17. század eleji naturalisztikus ábrázolás iskolateremtő képviselőjének művészetét mutatta be, tette emberközelibbé Nagy Csaba, aki szót ejtett az est filmjéről az 1986-os Berlini Filmfesztiválon is bemutatkozó Caravaggioról, mely alkotásban olyan szereplők is feltűnnek mint a címszereplő Nigel Terry, a Trónok Harcában és a Gyűrűk urában is feltűnő Sean Bean, vagy az Oscar díjas Tilda Swinton. A nézők megismerhették a rendező életútját és ízelítőt kaptak a filmről szóló kritikákból is. Sajnos a vetítés ezúttal technikai problémák miatt elmaradt, ám az érdeklődők ezúttal is elégedetten távozhattak az Angol Szalonból. 

közösség

további frisss

lap tetejére