Ungár lő, góóól! Öngóóól!

sd • 2020. szeptember 16., szerda •
A magát Vas megyei LMP országgyűlési képviselőjének valló Ungár Péter jött, látott, ismét bohóckodott egy jót, miközben alaposan lejáratta magát Szombathelyen.
Ungár lő, góóól! Öngóóól!

Nincs azzal semmi gond, ha valaki kiáll valami mellett, de mielőtt bírálna, számonkérne bárkit is, előbb tájékozódjon. Viszont, ha valakinek annyira fogalma sincs a szombathelyi történésekről, mint Ungár Péternek, akkor legalább ne szólaljon meg, borzolva ezzel a szombathelyiek kedélyét. Pedig annyi jólfizetett barátja van Szombathelyen, de ezek szerint egy se tudta képbe hozni az SZKKA jelenlegi helyzetét illetően. Mindebbe "okosan" belevonták Hende Csabát is, akinek Ungár felvetéseire adott válaszát korábban közöltük.  

Ezúttal azonban már a Haladás VSE vezetősége sem hagyhatta szó nélkül a rózsadombi milliárdos LMP-s fiatalember megnyilvánulását. Szántó Erzsébet, a klub menedzsere közösségi oldalán tájékoztatott mindenkit a jelenlegi helyzetről, ami köszönő viszonyban sincs az Ungár által elmondottakkal. A HVSE vezetőségének tagja leírta, hogy Tóth Kálmán önkormányzati képviselő kérésének megfelelően biztosítottak edzéslehetőséget az SZKKA számára. Szántó Erzsébet érdeklődésünkre elmondta, hogy bár elsősorban a kézilabda klub felnőtt csapatára vonatkozott a kérés, az első foglalkozáson utánpótláskorú palánták jelentek meg, de természetesen egyetlen szót sem emelt ez ellen a HVSE, hiszen nem akarták megfosztani a gyerekeket az edzésektől. A zöld-fehérek klub menedzsere emlékeztetett, hogy a sportkomplexumot a Haladásnak építették, így nem véletlen, hogy a klub nevét viseli a létesítmény, ahogy ez az épület homlokzatán is olvasható. Ezért is nehezen értelmezhető Ungár követelése, aki egy magánklub számára követelt helyet a sportkomplexumban.

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a kormány 1665/2012. (XII. 20.) határozata értelmében több MÁV ingatlan is Szombathely tulajdonába került - Hende Csaba, akkori honvédelmi miniszter hathatós közbenjárására -, köztük a Rohonci úti stadion, a Kondics utcai edzőpályák, és a vásártér. Külön kiemeli a rendelet az új tulajdonos, azaz a város ezzel együttjáró kötelezettségeit: közösségi tér biztosítása, sport támogatása, egészséges életmód közösségi feltételeinek elősegítése / a Haladás Vasutas Sportegyesület működési feltételeinek biztosítása, városi tömegsportot, diáksportot és utánpótlás nevelést kiszolgáló létesítmény biztosítása.

A Haladás - 100 éves patinájához híven -, mint a sportot, sportolókat szerető és tisztelő klub segítő kezet nyújtott újfent az SZKKA-nak, miközben törölték a délelőtti iskolai programjaikat, és átengedték a kéziseknek a HVSE U11-es futballcsapatának délutáni teremedzési időpontjait. Szántó Erzsébet kérdésünkre azt is elmondta, hogy a HVSE felé korábban fennálló tartozását az SZKKA klubvezetője kiegyenlítette. A klubmenedzser hozzátette lapunknak, hogy a rossz idő beálltával visszakéri a kézisektől az U11-es focisták edzési idősávját. Hangsúlyozta azt is, hogy Ungár rossz úton jár, ha ellenségképet akar kreálni politikai haszonszerzés céljából, ugyanis a szombathelyi sportéletben senki sem ellensége a másiknak.  

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a SZKKA-t és az Aréna működtetőjét is, mihelyst válaszolnak, azonnal közöljük.

- Január óta van többségünk a közgyűlésben, hoztunk erről egyébként egy érvényes közgyűlési döntést, amelyben az állt, hogy a kézilabda csapat kerüljön be a Haladásba. Ezt az ügyvezető nem hajtotta végre, az az ügyvezető már nem ügyvezető ennél a cégnél. Az új pedig nagyon jól tudja, hogy ezt a problémát meg kell, hogy oldja - mondta ezt Horváth Attila alpolgármester tavaly novemberben az SZKKA honlapjának nyilatkozva.

A tisztánlátás kedvéért: amikor az alpolgármester azt mondta, hogy a kézilabda csapat kerüljön be a Haladásba, az a Haladás Sportkomplexumot takarta, nem pedig a Haladás VSE-t. Ugyanis a sportkomplexum akkori vezetőjétől váltak meg és neveztek ki a helyére egy újat. Ezek szerint a jelenlegi városvezetés által kinevezett ügyvezető sem hajtotta végre a közgyűlési döntést, ami azért érdekes, mert így Ungár a saját fizetett emberei ellen szónokolt, nem pedig Hende Csaba ellen, akinek az ég világon ehhez semmi köze, hiszen ahogy Szombathely országgyűlési képviselője írta közösségi oldalán: annak a pályának négy sarka van és mind a négyben Nemény András parancsol.  

Már csak egy kérdés maradt: mit akar itt Ungár Péter?

 

Fotó: pestisracok.hu

közösség

további frisss

lap tetejére