Sokan fittyet hánynak a téli megváltozott útviszonyokra

• 2021. január 26., kedd •
Sok a gyorshajtó Vas megyében, ezért a megyei rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét a téli időjárás és a megváltozott útviszonyok miatt a sebességtúllépés veszélyeire.
Sokan fittyet hánynak a téli megváltozott útviszonyokra

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az elmúlt napokban is ellenőrizték a megye útjain közlekedőket. A téli időjárás miatt a megváltozott útviszonyok komoly veszélyforrást jelentenek, ezért a rendőri ellenőrzés célja most is az volt, hogy a szabálytalan közlekedők kiszűrésével a baleseteket megelőzzék.

Az ellenőrzések ideje alatt a rendőrség munkatársai több esetben regisztráltak olyan közlekedési jogsértést, amikor a gépjárművezetők jelentősen túllépték a megengedett legnagyobb sebességet. Egy autós a 84-es számú főúton, Jánosháza térségében 90 km/h helyett 152 km/h sebességgel haladt, egy másik pedig Tompaládony belterületén közlekedett 112 km/h sebességgel. Két autós a 86-os számú főút Szombathelyt elkerülő szakaszán lépte túl jelentősen a megengedett legnagyobb sebességet. Az egyik sofőr 141 km/h sebességgel, a másik pedig 144 km/h sebességgel közlekedett. A járőrök a Jánosháza térségében szabálytalanul közlekedő sofőrrel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki és büntetőpontot adtak, míg a másik három jogsértés esetében az üzemben tartók közigazgatási bírságot kaptak.

A téli csapadék miatt csúszóssá váló utak, valamint a korlátozott látási viszonyok miatt járműveik sebességét mérsékeljék úgy, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni!
A közlekedési balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a sebességhatárokat! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat! - hívja fel nyomatékosítva az autósok figyelmét a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.


forrás: police.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére