Joe Biden revideálta Trump rendeletét: transznemű emberek ismét szolgálhatnak a hadseregben

• 2021. január 26., kedd •
Az Egyesült Államok leköszönt elnöke, Donald Trump rendeletét revideálta Joe Biden. Ezentúl transznemű emberek is szolgálhatják a hazájukat a hadseregben.
Joe Biden revideálta Trump rendeletét: transznemű emberek ismét szolgálhatnak a hadseregben

 

A transzneműek is szolgálhatnak a hadseregben

Joe Biden amerikai elnök aláírt egy utasítást, ami visszafordította azt a Trump-korszakban meghozott döntést, ami alapján a Pentagon nagyrészt tiltotta a transzneműeknek, hogy szolgáljanak az amerikai hadseregben – írja az AP hírügynökség.

A döntést Donald Trump az elnöksége első évében jelentette be a Twitteren. Biden módosítása azonnal megtiltja, hogy a hadsereg bármelyik tagját nemi identitás alapján tegyék ki a katonaságból.

Joe Biden: nincs kivételezés

Biden azt ígérte, hogy az elnöksége első hetén azért fog tenni, hogy egyenlőbb helyzetet teremtsen etnikai és egyéb, alulkezelt közösségek tagjainak. 

Az új amerikai elnök azt is mondta a rendeletről, hogy “amit elrendeltem, azzal lehetővé teszem az összes képzett amerikai számára, hogy egyenruhában szolgálhassa az országát”.

Amerika erősebb itthon és a világon is, amikor az inkluzív. A hadseregben sincs kivételezés

– tette hozzá Biden.

A parancs kimondja, hogy újra meg kell vizsgálni azoknak az ügyét, akiket az előző irányelv értelmében nemi identitásproblémák miatt felmentettek vagy fel sem vettek.


Forrás: contextus.hu
Kép: Joe Watson / AP


 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére