Használatba vették a kórházban az adományokat

• 2021. január 20., szerda •
Az AGORAdomány elnevezésű akció keretében másodszor vehetett át a Markusovszky Kórház képviselője gyógyítást segítő műszereket, valamint használati berendezéseket.
Használatba vették a kórházban az adományokat

Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ adventi időszakban meghirdetett adománygyűjtő akciója keretében összesen 340 ezer forint gyűlt össze. Szombathelyi kézművesek, művészek, vállalkozók termékeire licitálhattak az érdeklődők, 35 felajánló 52 ajándéktárgya talált gazdára. Legkelendőbbek a gasztronómiához kötődő csomagok voltak. A legvérmesebben egy mézekből összeállított válogatásra licitáltak az AGORA közösségi oldalának követői, de népszerűek voltak a sütemények és egyéb nyalánkságok, valamint nagy érdeklődés övezte az egyedi művészeti alkotásokat is.

Mivel a felajánlások száma karácsony előtt megnövekedett, így az új évre is jutott licitre érdemes termék. Az adományozók között voltak magánszemélyek és cégek egyaránt, a licit során azonban a termék megszerzése mellett fontos volt az adományozóknak, hogy a felajánlott összeg jótékony célokat szolgál. Az adomány célba juttatását a Szombathelyért Közalapítvány segítette.

Az adományokból vásárolt eszközök első alkalommal a karácsonyt megelőző héten jutottak célba. A beszerzések idén folytatódtak, tegnap a fennmaradt összegből beszerzett berendezéseket Dr. Szima Barna tüdőgyógyász osztályvezető főorvos vehette át az intézmény vezetőitől - adta hírül az AGORA Savaria közösségi oldala.


fotó: AGORA Savaria

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére