Forgalomkorlátozások Szombathelyen a március 15-i ünnepi rendezvények idején

Frisss • 2013. március 11., hétfő •
2013. március 15-én a rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében az alábbi időpontokban és helyeken forgalomkorlátozás lesz.

08.45 - 09.15-ig Horváth Boldizsár szobor: Király utca (Petőfi Sándor utca - Mártírok tere közötti szakasza) és a Széll Kálmán utca (Király utca - Wesselényi Miklós utca közötti szakasza).

09.15 - 09.40-ig a Március 15. tér: Március 15. tér – Deák F. u., 48-as honvéd u. - Wesselényi M. u., Szelestey L. u.-Wesselényi M. u., Petőfi S. u. - Kőszegi u.- Paragvári u., Karinthy F. u. - Liszt F. u. kereszteződések által határolt terület lezárásra kerül.

Az átvonulás ideje alatt kb. 09.40 – kb. 10.00 óra között még a Király utca és oda betorkolló utcákban rövid idejű szakaszos zárásra kell számítani.

10.10 – 11.30-ig a Márczius – Forradalmi játék hat képben című színházi előadás által érintett alább felsorolt útvonalon forgalomkorlátozásra kell számítani: Széchenyi utca, Szily János utca – Berzsenyi tér – Hollán Ernő utca, Hefele Menyhért utca.

Átvonulás az MMIK – Petőfi Sándor szoborhoz 11.10 – 11.30 óra között rövid idejű részleges zárásra kell számítani a felsorolt utcákban: Hefele Menyhért utca, Hollán Ernő utca, Kiskar utca, Sörház utca és az ezekbe torkolló utcákban.

11.20 – 12.40-ig Petőfi Sándor szobor: Sörház utca a Brutscher József utcától és a Hollán Ernő utca a Kiskar utcáig lezárásra kerül.

A rendőrség a fenti időpontokban és helyeken a gépjármű forgalmat eltereli.

Változások az autóbusz közlekedésben

A Vasi Volán Zrt. tájékoztatja az Utazóközönséget, hogy Szombathely Megyei Jogú Város 2013. március 15-i ünnepi rendezvényei miatt az érintett helyi járati autóbuszok az alábbiak szerint közlekednek.

8.40 -10.00 óra között: Az „1”-es viszonylatszámú autóbuszok nem érintik a Szelestey u. 27., Március 15. tér, Berzsenyi Könyvtár, Paragvári utcai Általános Iskola, Horváth Boldizsár krt. és MÁV Zrt. Területi Igazgatóság elnevezésű megállóhelyeket. A járatok a Horváth Boldizsár krt.-on a Kórház elnevezésű megállóhelyen állnak meg.

10.20-12.45 óra között: A „35”, „8”-as vonalszámú járatok nem érintik az Autóbuszállomás és Nyomda (autóbuszállomás irányába) elnevezésű megállóhelyeket, ideiglenesen a NY-Mo-i Egyetem és Óperint Üzletház megállóhelyeken állnak meg.

Az ünnepség befejezése után áll vissza az eredeti forgalmi rend. A rendezők a lakosság és az utazóközönség megértését kérik.

közösség

további frisss

lap tetejére