Árvíz: Horváth Csaba szombathelyi képviselő a gáton

Frisss • 2013. június 08., szombat •
Szerda estétől mostanáig, körülbelül 230 önkéntes fordult meg a győri árvízvédelmi munkáknál a szombathelyi önkormányzat szervezésében. Horváth Csaba a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselője jelenleg is segít az árvízi védekezésben.
Árvíz: Horváth Csaba szombathelyi képviselő a gáton

Mint arról már korábban beszámoltunk, a szombathelyi önkéntesek befejezték a munkát Győrújfalunál, szombaton reggel hazatértek. Szerda estétől mostanáig, körülbelül 230 önkéntes fordult meg a győri árvízvédelmi munkáknál a szombathelyi önkormányzat szervezésében. Az önkéntesek között voltak, politikusok, önkormányzati cégek dolgozói, sportolók. Egy szombathelyi politikus azonban ott maradt, hogy továbbra is segítse az árvízi védekezést.

A mai napon rengeteg katona, több száz rendőr, katasztrófavédelmi dolgozó, illetve önkéntesek segített a gátakon. Az átázások miatt, csak helikopterrel lehet a homokzsákokat a helyszínre szállítani. Műszaki irányítóként a győrújfalui gátnál teljesít szolgálatot Horváth Csaba a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselője, aki a délutáni helyzetről tájékoztatta a FrisssFM-et.

- Azért maradtam segíteni, mert 20 évig a Nyaugat- dunántúli Vízügyi Igazgatóságon voltam árvízvédelmi csoportvezető, ezért, amikor egy volt munkatársam észrevette, hogy önkéntesként segítek a munkálatokban, megkértek, hogy maradjak tovább – mondta el a Frisss FM kérdésére Horváth Csaba.

- Most a műszaki irányítás a feladatom. Minden szakasznak van egy védelemvezetője. Előfordul, hogy néhány száz méterenként vannak csurgások, buzgárok, ezért magasítani kell a töltést. Emiatt kell szinte kilóméterenként egy műszaki irányító, aki probléma esetén irányítja a védekezőket.

- Jelenleg is erősítjük a gátat, a zsákokat csak helikopterrel tudják behordani a gáthoz. Ilyen, úgynevezett "Big Bag" nevű csomagokból kettőt tudnak a helikopter alatti kötélre ráerősíten. A "Big Bag"-ben 30 homokzsák van. Nagyon komoly munkálatok folynak, több száz kilométeres szakaszon – mondta el a FrisssFm-nek Horváth Csaba.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére