Fókuszban a környezet- és egészségtudatos életmód

szróbert-HCs • 2014. július 06., vasárnap •
A Sportligetben rendezték meg a Zöld Szív Fesztivált. Július 4-6 között, idén első alkalommal lebonyolított esemény középpontjába a környezet- és egészségtudatos életmód fontosságát állították. A frisss.hu a helyszínen Prieger Szabolcstól, az Agora programigazgató-helyettestől megtudta, hogy a hétvégi programon minden korosztály megtalálhatta a számára tetsző időtöltést.
Fókuszban a környezet- és egészségtudatos életmód

A helyszínen megtudtuk, hogy a hétvégi rendezvény az ,,Új városliget építése Szombathelyen” című Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS 3) pályázat támogatásából valósult meg, az eseményt az AGORA Szombathelyi Központ szervezte. 
Prieger Szabolcs a frisss.hu-nak azt nyilatkozta, hogy ez az IVS 3 projekt a város zöld területeinek, elsősorban a Csónakázó Tó és környéke fejlesztéséről szól.
A Kalandváros előtti területen, a volt cirkusztéren három napon keresztül generációkon átívelő programokat szerveztünk. Vezérfonalunk a környezettudatosság, ezért pedig a szelektív hulladékgyűjtéstől kezdve az öko-játszóházakig sokféle programmal szeretnénk megvilágítani mindenki, családok, gyermekek, fiatalok és felnőttek számára a környezettudatos életmód fontosságát – tette hozzá az AGORA programigazgató-helyettese. 

Már pénteken kulturális és zenei programokkal hívogatták az érdeklődőket, aztán szombaton délelőtt már a gyermekek részére szervezett játszóprogramok is elkezdődtek, a bábszínház és a zenés gyermekműsor sem maradhatott el. Volt itt minden: öko-pack, kézműves, valamint ördöglakat-játszóház, emellett a LOGO mobil is várta az ovisokat és az isiseket. 
A fiatalokat játékos és szórakoztató programokkal várták, felhívták a figyelmüket az ökotudatos, és energiatakarékos gondolkodásmód fontosságára is.  
A felnőttek sem maradtak ki a jóból, hiszen lehetőség volt a testzsír, a vérnyomás, valamint a légzésfunkció mérésére is. Ott volt az eseményen a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati rendelője is.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére