Vízilabda: Magyarország nyerte a Savaria Kupát!

szróbert-HCs • 2014. augusztus 17., vasárnap •
A németek és az olaszok után magabiztos játékkal a montenegróiakat is legyőzte a magyar férfi utánpótlás vízilabda válogatott. A Tófürdőn vasárnap délben rendezett meccsen Horkay György legénysége a harmadik negyedben ugyan megtorpant, de így is végig vezetve nyert és hódította el a nemzetközi torna első helyét.
Vízilabda: Magyarország nyerte a Savaria Kupát!

Magyarország – Montenegró 7-5 (3-1, 1-0, 2-3, 1-1)

Az első negyedben Sedlmayer Tamás kezdte el a gólgyártást, első gólunkat ötméteresből szerezte. Aztán a fordulás utáni emberelőnyt hamar kihasználták a montenegróiak, 1-1. Aztán egy perc múlva Kolozsi Marcell akciógólja igazán szép volt, majd Kovács Gergő is betalált, így 3-1 volt az első nyolc perc után. 

A második játékrészt is mi kezdtük jobban, Horváth Zsombor labdája a keresztlécről pattant a hálóba. Aztán már több gól nem esett, így a félidőben 4-1 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyed a vendégek góljával indult, majd Kovács Bence révén helyreállt a háromgólos különbség, 5-2. Sedlmayer Tamás mesteri góljával pedig tovább nőtt a különbség, 6-2. Ezt követően a montenegróiak kihasználtak két emberelőnyös helyzetet is és felzárkóztak két gólra, 6-4. Ebben a nyolc percben a vendégek eredményesebbek voltak, de ez még belefért.

Az utolsó felvonásban is a mieink hozták el a ráúszás után a labdát, majd öt perccel a vége előtt Keresztúri Márton alakította 7-4-re az állást. Ezután megint szépítettek a montenegróiak, sőt arra is esélyük volt, hogy egy gólra zárkózzanak, de Horkay György csapata kitűnően védekezett és megakadályozta ezt, maradt a 7-5!!!

Magyarország három győzelemmel nyerte meg a Savaria Kupát, mögöttünk az olaszok és a montenegróiak állhattak fel még a dobogóra, a németek a negyedik helyen végeztek. A gólkirály a magyar Sedlmayer Tamás lett.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére