Vízilabda: az elődöntőbe jutásban bízik a szombathelyi pólós

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2016. január 19., kedd •
Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) kiválósága, Karácsonyi Vazul szerint ma este legyőzi a horvátokat a Benedek-legénység, az AVUS pedig feljut a másodosztályba.
Vízilabda: az elődöntőbe jutásban bízik a szombathelyi pólós

A KSI-ben és az FTC-ben nevelkedett, majd korábban Szegeden, az OB I/b-ben, Pécsett pedig az OB I-ben is szerepelt vízilabdázó kapás szél, kapás hátul, vagy rossz kéz hátul posztokon szerepel az AVUS OB II-es csapatában, ez egyébként balátlövőnek felel meg kézilabdában, de – mint mondja – szívesen bekkel is.  

Egy sajnálatos térdszalag-szakadás után Egerben, majd a francia bajnokságban is szerepelt 23 éves játékos nemrég erősítésnek érkezett Szombathelyre és nagyon jól érzi magát. 
Barátságos, családi hangulat uralkodik a csapatnál (a fotón a balról a harmadik Vazul - a szerk.) mind az edzéseken, mind pedig azon kívül is. A közösségi élet, a csapatmunka kiváló, reálisnak tartom az OB I/b-be történő feljutás utáni vágyat, aztán persze szeretnénk hamar az OB I-be is feljutni – tette hozzá Karácsonyi Vazul, aki a belgrádi felnőtt vízilabda Európa-bajnokságról is elmondta véleményét.  

Annak ellenére, hogy több eseteben is az edzéseink idejében rendezik a kontinens-bajnokság meccseit, igyekszem követni az EB meccseket, Minden sportolónak, így nekem is jó látni, amikor a legjobbak magyar vízilabdázók játszanak, Bátori Bence ellen több alkalmam is volt játszani. Szeretném, ha az olimpiára minél hamarabb kijutna a magyar válogatott, és jól tudom, hogy ehhez a belgrádi Európa-bajnokságot meg kellene nyerni. Szerintem a ma esti, horvátok elleni negyeddöntőben a centerposztra visszatérő Kis Gábor, valamint Varga Dániel, és Varga Dénes lesznek a húzóemberek – nyilatkozta a frisss.hu-nak az AVUS kiválósága. 

A magyar-horvát EB negyeddöntő 20.15-kor kezdődik Belgrádban, a meccsről ÉLŐben tudósít majd honlapunk. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére