Válogatott szombathelyi súlyemelők

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2016. március 23., szerda •
A Haladás VSE súlyemelői is ott lesznek a norvégiai Fordéban rendezendő kvalifikációs Európa-bajnokságon. A zöld-fehéreket Bazsó Bianka és Gyűrűs Barbara képviseli.
Válogatott szombathelyi súlyemelők

Antalovits Ferenc, a Haladás VSE súlyemelő szakosztályának vezetője a frisss.hu-nak elmondta, hogy a hétvégi V. Tóth Géza Emlékversenyen történő eredményes szereplésnek köszönhetően két zöld-fehér emelő is tagja lehet a magyar válogatottnak. 

A szombathelyi verseny volt az utolsó felkészülési állomás a kontinensviadal előtt, az EB-n egyébként Bazsó Biankától 92 kg-os szakítás- és 112 kg-os lökésgyakorlatot várok, a Barbi esetében pedig 82 kg-os szakítás- és 105 kg-os lökésgyakorlattal lennék elégedett – tette hozzá Antalovits Ferenc. 

A nőknél Valkó Eszter Zsuzsanna (53 kg), nagy Nikoletta (63 kg), Jung Beáta (69 kg), Molnár Boglárka és Szuromi Tímea (75 kg), Bazsó Bianka és Gyűrűs Barbara (+ 75 kg) a válogatott tagja, míg a férfiaknál Kerekes Balázs (56 kg), Soóky Gergely (62 kg), Nagy Noel (77 kg), Kmegy Máté (85 kg), Vaspöri Gábor (94 kg), Gyurkovics Ferenc és Csató István (105 kg) és a hétvégén Stark Tibor 16 éves országos rekordját 421 kg-os összteljesítménnyel a múltnak átadó Nagy Péter (+105 kg) tagja a magyar válogatottnak.    

A magyar válogatott célja, hogy legalább 1 súlyemelő kvótát szerezzen a nyári olimpiára.   

 

kapcsolódó galéria


kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére