Úthibák és táblahiányok a Gagarin utcában

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2017. augusztus 15., kedd •
Úgy fest véget ért a "hullámvasutazás", mert hétfőn megjelentek az útburkolat javításán dolgozó szakemberek.
Úthibák és táblahiányok a Gagarin utcában

Szombathelyen, a Gagarin utcán haladva feltűnhetett az autóval közlekedőknek, hogy egy méretes gödör alakult ki pont az útfelület közepén. Az aszfalt minősége és állaga miatt azonban csak esőben, illetve felhős időben lehetett észrevenni. Ezért rendszerint meglepődtek az autósok, amikor sikerült belehajtaniuk a gödörbe. Úgy tűnik, hogy ez nem csak a sofőröket zavarta, mert ma délelőtt megjelent az útburkolatot javító dolgozók csoportja. Ezzel azonban nincs minden probléma megoldva az útszakaszon.

A közlekedési táblák legalább annyira fontosak, amelyekből több hiányzik is az útszakaszon. Unger József szakembert hívtuk ezúttal is segítségül, aki készségesen állt rendelkezésünkre.

A probléma a következő: amennyiben az egyetem épülete felől haladunk az emlékmű irányába, csak egyetlen helyen - a Fürdő utca magasságában - találhatunk forgalomkorlátozó táblát - mondta a szakember. Azonban ellenkező irányból haladó autósok minden kereszteződés után láthatják a 30-as táblát. Ez sajnos elég megtévesztő tud lenni, mert a kereszteződések feloldják a tábla érvényét.

Aki pedig figyelmem kívül hagyta a sebességkorlátozást és a gödörbe hajtott bizony komolyabb balesetet is szenvedhetett volna. Az útburkolat javításával a veszélyforrás elmúlt, azonban néhány táblával a közlekedési szabályoknak megfelelően lehet betartatni az óránkénti 30 kilométeres sebességet.

közösség

további frisss

lap tetejére