Újjászületett a szombathelyi Meki

[x] fotó: McDonald's Szombathely • 2016. december 01., csütörtök •
Megújult és egy By McCafé kávézósarokkal is kibővült a szombathelyi McDonald's étterem. Az üzemeltető-váltás munkahelyteremtéssel is együtt járt, a felújításból pedig helyi vállalkozók is kivették a részüket.
Újjászületett a szombathelyi Meki

Augusztus 1-jével vette át a szombathelyi McDonald's étterem üzemeltetését  a Clear 97 Kft., amely egyáltalán nem kezdő ezen a téren, hiszen az étteremlánc három nyugat-magyarországi egységét is működteti. Komondi István, a kft. ügyvezető igazgatója az étterem megújításával a vendégeknek szeretett volna kedveskedni. Augusztus 1-jétől - részben annak köszönhetően, hogy egy By McCafé kávézó is helyet kapott az egységben - 10-15 fővel több helybeli illetve környékbeli munkavállalónak tudnak munkát biztosítani. Az éttermet a felújítás során csak egy napra kellett bezárni, a többi munka a nyitva tartási időn kívül, még jelenleg is zajlik.

A feladatokból jutott a helybéli vállalkozóknak is, akik például a bútorok újrakárpitozásából és felújításából, a faldekorációk elkészítéséből vették ki a részüket. A várhatóan november végén záruló felújítási munkák során a gépészetre és a konyhatechnológiára is sor kerül. „A növekvő forgalom azt mutatja, hogy a vendégek jól fogadták a változásokat” – fogalmazott Komondi István, aki 32 éve él Szombathelyen, így különösen nagy öröm a számára, hogy a város Mekijét üzemeltetheti. Hozzátette: „A Clear 97 Kft. által üzemeltetett másik három étteremben nagyon szeretik a vendégeink a By McCafé számos kávéspecialitását és finom süteményeit, így nem volt kérdés, hogy a szombathelyi étteremben is jelen lesz ez a kávézósarok”.

Az éttermet a szegedi McDonald’s étteremből érkező Tóth Ferenc vezeti. A szakember régi motorosnak számít, hiszen 1994 óta dolgozik a Mekinél. „Örömmel döntöttem a költözés mellett, mert István nagyon lelkesen mesélt a csapatról és találkoztak az elképzeléseink” – mondta az étteremvezető. „Jó csapatot, korrekt munkahelyet akartam választani, ahol nem kell újrakezdenem a karrierem, és bátran mondhatom, hogy ezt itt meg is találtam” – tette hozzá a szakember. A 43 éves családapát a nyári szünetben követi majd Szombathelyre felesége és három lánya.

„Sokan külföldön találják meg azt a lehetőséget, amire vágynak, szerencsére nekem nem kellett sem országot, sem nyelvet váltani" – mondta Tóth Ferenc. „A családomnak sikerült a távolságból adódó kezdeti nehézségeken úrrá lennie: én megtanultam főzni és mosni, a feleségem pedig füvet nyírni." Az étteremvezető nem csak a munkahelyén, a kollégák között érzi kiválóan magát, de megszerette Szombathelyet is, és ha csak teheti, a csónakázótó partján tett sétával kapcsolódik ki.

közösség

további frisss

lap tetejére