"Tüntetés a tisztességes, demokratikus magyar jogállamért"

vkriszti-HCs • 2014. november 17., hétfő •
"Tüntetés a tisztességes, demokratikus magyar jogállamért". Ezen a címen tüntettek Szombathelyen a Közfelháborodás napja alkalmából. A tüntetésen kb. 450-500-an vettek részt. Érezhetően kevesebben, mint az internetadó elleni tüntetésen, de még mindig eléggé sokan ahhoz, hogy zengjen a Városháza előtti tér a hangjuktól.
Tüntetés a tisztességes, demokratikus magyar jogállamért

A békés tüntetést Horváth Zsolt, civil moderálta, ezt el is mondta beszéde kezdetén, hogy itt most nincs helye politikusoknak. A megnyitó után elsőként Brunerszky László, vendéglátóiparban dolgozó munkás szólalt fel, akinek minden kérdésére egyetértően kántált a tömeg. Janovicz Judit tanárnő is bőszen hergelte az összegyűlt tömeget, mikor az oktatási rendszert kritizálta beszédében. Kaisinger András diák neve nem ismeretlen az ellenzéki tüntetők táborában, felszólalt már a 2012-es diáktüntetéseken is. Ő, mint fiatal, politikába beleavatkozni és beleszólni vágyó fiatal fejtette ki gondolatait a mai magyarországi állaportokról. Kupi Györgyi újságíró szintén elmondta véleményét a tömeg előtt. 

Szinte mind ugyanazokat a témákat boncolgatták. A kelet felé húzás, az EU ellenes törvénykezés, a látens demokrácia, a szólásszabadság, az oktatás, de legfőképpen a megélhetés az, ami fájó pontot jeletettek a beszédekben, melyek kritizálására a tömeg egybehangzóan helyeselt.

A tüntetés rendbontás nélkül zajlott.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére