Több mint 320 fejlesztést hajt végre az E.ON a szombathelyi üzem területén

NagyRobert - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. április 28., péntek •
2017-ben 1,2 milliárdot költenek fejlesztésekre.
Több mint 320 fejlesztést hajt végre az E.ON a szombathelyi üzem területén

Az E.ON csoportnál a célok mit sem változtak a tavalyi évhez képest. 2017-ben is az üzembiztonság, a lehető legkevesebb szolgáltatásszünet, az újonnan jelentkező energiaigények maradéktalan kielégítése és új, innovatív termékek létrehozása és felügyelete a fő cél.

A Szombathelyi Üzem területén idén több mint 320 különböző volumenű beruházást hajt végre a cégcsoport, ez érinti a villamosvezetékeket, a közvilágítási kábelek cseréjét és kiépítését is. A projektek összköltsége 1,2 milliárd forint, ami érinti egész Vas megyét és Zala megye északi részét. Természetesen az E.ON figyelemmel kíséri a városok, települések fejlesztési terveit, hogy ezekhez igazodva kínálhassa a legújabb technológiákat, ide értve a közvilágítást és az intézmények energetikai megoldásait is.

"Mindig öröm számunkra, amikor újabb fejlesztések kezdődnek Szombathelyen. De, nem csak büszkeségre ad okot, komoly felelősség is, amikor elindul egy beruházás a városban. Annak érdekében, hogy ezek a beruházások a legkisebb fennakadást okozzák a város életében, a Polgármesteri Hivatal és az E.ON munkatársai összehangoltan, a szükséges munkálatok gyors lebonyolításával végzik el a munkálatokat, hogy a szombathelyiek lehetőleg csak az elkészült fejlesztések előnyeit érezzék meg" - mondta Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere a péntek reggeli sajtótájékoztatón.

Szombathely területén tovább folytatódik a közvilágítási hálózat rekonstrukciója, a Kisfaludy, a Szűrcsapó és a Benedek utcákban kandeláberek és részben a vezetékek cseréjére. Vas megyében pedig Kőszegen a Rohonci utcában, Celldömölkön a Király, a Kodály Zoltán és a Wesselényi utcákban kerül sor közvilágítás rekonstrukcióra.

Továbbra is nagy hangsúlyt fektet a cég az áramhálózatot érintő fejlesztési, karbantartási munkákra, amelyekkel az ellátásbiztonságot tudják biztosítani és növelni. Ennek keretében, 2017 harmadik negyedévében zárul majd a Csepreg 132/22 állomás körüli vezetékek rendezése, ami Csepreg és Bük térségének üzembiztosabbá tételét szolgálja.

Az új fogyasztói igényekre fókuszálva Szombathelyen az Írottkő és a Vízöntő lakóparkokban, az Ernuszt Kelemen utcában, valamint a Haladás Sportkomplexum többlet energia ellátására indulnak fejlesztések. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a munkálatok megkezdése előtt 15 nappal levélben értesítik a lakosságot a várható munkálatokról és az ezekkel járó, esetleges szolgáltatás-kimaradásokról.

"Az E.ON-t hagyományosan energetikai cégként ismerik, mi azonban ennél sokkal komplexebben gondolkozunk magunkról, a feladatainkról. Az energia mindenkinek mást jelent, legyen szó akár lakossági, akár vállalati fogyasztókról: jelenthet kényelmet, termelőerőt, biztonságot, jó közérzetet, alkotói szabadságot. Mi ezekre az igényekre szeretnénk komplex energetikai megoldásokat kínálni ügyfeleinknek" - hangsúlyozta Csulak Ferenc, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója.

Beruházások Vas megyében

"A megye számos pontján zajlanak beruházások 2017-ben - többek közt a Sárvári Sportcsarnokban, a Körmend Vasaljai szennyvíztelepen - ezek keretében ipari és lakossági új igényekhez kapcsolódó közép és kisfeszültségű transzformátor állomás építési munkákra, valamint középfeszültségű és kisfeszültségű szabadvezeték és földkábel létesítésekre kerül sor közel 480 millió forint értékben. A meglévő hálózatok üzembiztonságának növelése érdekében rekonstrukciós és karbantartási munkákra kerül sor például Őriszentpéteren, Vasváron, Kőszegen és környékén, ezek összértéke meghaladja a 383 millió forintot" - mondta Lóderer Albert, a szombathelyi üzem vezetője.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére