Szombathelyi sportolók mutatták meg a tetkóikat

PCS - fotó: Bodorkós Máté, facebook • 2017. május 29., hétfő •
Varga Réka és Simon Cintia is különleges „ékszert” visel. Abban a Haladás és a SzoESE sportolója is egyetért, hogy nem szabad felelőtlenül varratni a bőrünkre mindenféle ábrát. Sőt a cél, hogy inkább egyedi legyen a tetoválás és az a viselő számára egy érték legyen.
Szombathelyi sportolók mutatták meg a tetkóikat

Néhány éve még az utcán is rosszalló pillantásokat kapott, akinek a testét tetoválás ékesítette. Aztán a rohanó világunk nem csak elfogadtatta a kétkedőkkel a varratást, hanem divattá vált. Ez egyrészt teret biztosított a tetováló művészeknek, más felől pedig veszélyeket is rejtett, hiszen sok kontár tevékenykedik a világon.

Ahhoz kétség sem fér, hogy egy ízléses varrat egy életen keresztül éke lehet testünknek. Ugyanilyen megközelítésből viszont, egy rosszul elkészített, silány minőségű tetoválást kénytelenek vagyunk javíttatni, vagy rejtegetni.

Abban a szombathelyi sportolók is egyetértenek, hogy a tetoválás már kinőtte a "divatos" jelzőt, és mára komoly művészeti ágazattá fejlődött. Varga Réka, a Haladás VSE-Sportiskola röplabdázója és Simon Cintia, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület kosárlabdázója is több tetoválás büszke tulajdonosa. Persze a lányok pontosan tudták, hogy milyen ábrát szeretnének varratni és mindegyiknek külön története, jelentősége van. Réka és Cinti egyébként abban is egyetértettek, hogy nem szabad felelőtlenül megrohamozni a szalont, mert ez a döntés egy életre szól.

A testvéremnek több tetoválása is van, azok nagyon igényes munkák voltak. Megbeszéltük a nővéremmel, hogy készíttetünk közösen egyet. Az én kezemen a „big sister”, míg az övén a „little sister” szerepel. Ezzel a szoros testvéri kapcsolatunkra utalunk, hiszen nagyon szeretjük egymást. Egyébként tervben van egy újabb tetoválás is, az pedig a röplabdával kapcsolatos. Egyébként tökéletesen igaza volt annak, aki azt állította, hogy az első tetoválás után nincs megállás - mesélte nevetve karján lévő varratának történetét Réka.

Simon Cinti szerint a tetoválás nem csak önkifejezés, hanem fontos események, illetve emlékek megőrzésének is formája.

Eddig 3 tetoválásom van. A hátamon az olimpiai 5 karika a 2014-es ifjúsági olimpia dátumával, karomon egy Fatima más néven Hamsa keze, amit testvéremmel közösen csináltattunk, ezzel jelezve szoros kapcsolatunkat. Jobb oldalamat egy angol szöveg, és egy macis lufi díszíti, ami a boldogságot szimbolizálja, ezzel tisztelegve édesanyám és nevelőapukám előtt.

A SzoESE nagyszerű formában lévő hátvédjénél amúgy is időszerű volt ez a kérdés, hiszen hamarosan bővül a tetoválásainak száma.

Normál keretek között nagyon szép, mutatós ékszer lehet bőrünkön, de ezt nagyban befolyásolja, hogy milyen szakembert választunk. Júniusban egy új tetoválás készül, azonban az még maradjon titok, hogy milyen ábrát választok és az is, hogy mely testrészemre kerül. Egyébként célszerű olyan tetováló mestert keresni, aki precízen dolgozik, egyedi ötletei vannak és higénikus keretek között végzi a munkáját - hívta fel mindenki figyelmét Simon Cinti.

Talán érdemes lenne megfontolni a két vasi sportoló tanácsait...

közösség

további frisss

lap tetejére