Röplabda: Győzelem Dánia ellen! (képgalériával)

SzR-TT • 2014. május 15., csütörtök •
Olvasóink már értesülhettek róla, hogy a hagyományos és méltán neves szombathelyi röplabda-tornát hároméves szünet után, immár 36. alkalommal rendezik meg a vasi megyeszékhelyen. A május végén kezdődő Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar női röplabda-válogatott Dánia ellen kezdett a Szombathelyen zajló Savaria Kupán, és sima 3:0-s győzelmet aratott. A nap másik mérkőzésén Románia ugyanilyen arányban verte Finnországot. Tekintse meg az Aréna Savariában készített fotóinkat is!
Röplabda: Győzelem Dánia ellen! (képgalériával)

SAVARIA KUPA, NŐI RÖPLABDA TORNA, 1. FORDULÓ

Magyarország–Dánia 3:0 (19, 24, 13)

Szombathely, 400 néző. Vezette: Bátkai-Katona, Adler (magyarok).

Magyarország: Sándor 10, Kötél Zs. 1, Széles 4, Dobi 8, Horváth D. 9, Liliom 6. Cs: Lévai (liberó), Szombathelyi 2, Pallag 9, Molnár H., Kovács T. 1, Csengeri 2. Szövetségi kapitány: Jan de Brandt.
Dánia: Kjeldsen 3, De Blanck 2, Hougaard-Jensen 6, Kjelstrup 7, Mogensen 4, Salispahic 2. Cs: Eshel (liberó), Mölgard, Sode, Rye Huss, Ravn. Szövetségi kapitány: Sven-Erik Lauridsen.
A mérkőzés alakulása: I. játszma: 0:4, 5:5, 11:17, 21:17. II. játszma: 4:11, 9:14, 24:19. III. játszma: 8:6, 14:8, 18:10, 23:12.

 

A nap másik mérkőzésén: Románia–Finnország 3:0 (14, 20, 23)

Válogatott lányaink legközelebb pénteken, 18 órakor, a büki sportcsarnokban lépnek parkettára. Az ellenfél Finnország csapata lesz.

Jan de Brandt, a magyar női válogatott belga szövetségi kapitánya arról beszélt még a mérkőzés előtt, hogy kemény, háromhetes felkészülésen van túl a csapat, amelyet jelenleg 16 játékos alkot. A Savaria-kupán pedig elsősorban az lesz a feladata, hogy kiválassza azt a 12 főt, akivel nekivág a Eb-selejtezőnek.
A szövetségi kapitány hozzátette: az ellenfelekkel nem igazán akar foglalkozni, főleg tanítványai játékára szeretne összpontosítani, az együttesnek ugyanis jövő hétvégén már Franciaországban kell bizonyítania a házigazdák mellett az izraeliek és a svédek ellen. A magyar és a román csapat vasárnap még egy edzőmérkőzést is játszik 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére