Szombathely ismét büszke: Pars Krisztiáné a fődíj!

szróbert-MTI • 2014. szeptember 07., vasárnap •
Az idén Európa-bajnok Pars Krisztián a második helyen végzett a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) kalapácsvető sorozatának utolsó, az olaszországi Rietiben rendezett állomásán, ám az összetettben így is nagy fölénnyel győzött, és megszerezte a 30 ezer dolláros (7,27 millió forint) fődíjat. ,,Csak kicsit zavar ez a második hely - nyilatkozta a kiváló szombathelyi atléta a honlapján, - mivel tudtam, hogy az egész éves teljesítményem alapján biztosan győztem a kalapácsvetőknek külön kiírt versenysorozatban, ami nekünk a Diamond League."
Szombathely ismét büszke: Pars Krisztiáné a fődíj!

Az IAAF beszámolója szerint az olaszországi viadalon a világbajnoki címvédő lengyel Pawel Fajdek a másodikra elért 81,11 méteres dobásával nyert.

Az olimpiai aranyérmes Pars Krisztián négyszer dobott 80 méter felett, ám ezek közül a legjobb ,,csak" 80,78 méter volt, így meg kellett elégednie Rietiben a második hellyel.

Összetettben minden versenyzőnél a sorozatban produkált három legjobb versenyeredményt adták össze, és váltották át pontokra, aminek alapján a szombathelyi Dobó SE atlétája nagy előnnyel diadalmaskodott: Pars 244,85 pontot gyűjtött, míg a sorozat tavalyi győztese, Fajdek csak 241,49-et.

Pars Krisztián a negyedik Hammer Throw Challenge-en harmadik végső sikerét aratta, amelyért idén is 30 ezer dollárt kap.

közösség

további frisss

lap tetejére