Pars Krisztián győzni megy Portugáliába

szróbert • 2014. március 11., kedd •
Öthetes, nagyon jól sikerült téli edzőtáborozáson van túl és a hétvégén már Portugáliába készül Pars Krisztián. Kalapácsvető olimpiai bajnokunk a téli Európa Kupán 80 méter körüli eredményre számít, amivel – szerinte – a dobogó legfelső fokára állhatna. A frisss.hu-nak azt is elmondta a legeredményesebb magyar atléta, hogy nyáron akár a 83 méteres dobás is összejöhet.
Pars Krisztián győzni megy Portugáliába

Arra kérnénk, hogy értékeld a frisss.hu olvasóinak a téli felkészülési időszakot!
Nagy terhelést kaptam a téli felkészülés, illetve az edzőtábor során, így aztán a téli országos bajnokságon, noha közel 79 métert dobtam, a mozgás még nem teljesen állt össze technikailag. Ilyenkor, az alapozó időszakban még nehéz összerakni az erőt és a gyorsaságot, ami a mozgásban látszódik meg igazán. A téli magyar bajnokság esetében is ez volt a hiba, nem tudtam megfelelően mozogni a szerrel , ami azt jelentette, hogy nem sikerült  80, 81 méterre elhajítani a szert. Tehát a technikai tudás még nem adódott hozzá az erőhöz, a mozgáshoz. Azt gondolom, hogy az októberben jól sikerült vállműtétem után kijavíthatom idén az elmúlt időszak technikai hibáit.  

Ezek után mit vár az olimpiai bajnok a téli Európa Kupán önmagától?
A portugáliai téli Európa Kupa olyan állomáshelye a felkészülésnek, mely igazából azért lesz fontos, hogy megtudjuk, milyen állapotban vagyok a szezon szabadtéri versenyei előtt. A hazai 6-7 fokos hőmérséklet után igazi felüdülés lesz a portugáliai kb. 15-20 fokos hőmérséklet. Hidegben ugyanis az izmok sem úgy viselkednek, mint az ideális, 20 fok körüli hőfokon. A versenyen fog kiderülni, hogy miben kell még javítanom, illetve a következő hónapban miben, technikában vagy gyorsaságban, esetleg erőnlétben kell még egy-két lapáttal rátenni. 
Nagyon várom a versenyt, hiszen az elmúlt évtizedben egy-két kivétellel mindig részt vettem. Ez egy újabb kihívás lesz, és szeretnék újabb dicsőséget hozni hazámnak, illetve szűkebb pátriámnak.

Mi pedig nem tehetünk mást, mint várjuk a nagy dobásokról érkező jó híreket és szurkolunk. Hajrá, Krisztián!

(fotó: blikk.hu)

 

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére