Nagyot szólt a Smoking Frog

Nemes Judit • 2017. február 12., vasárnap •
Elkészítette bemutatkozó dalát a szombathelyi együttes, amelyet mindössze négy hónapja alapítottak meg helyi zenész barátok. Áprilisban élőben is hallhatjuk őket.
Nagyot szólt a Smoking Frog

Az utóbbi években szépen bővült Szombathely saját zenei palettája, az alternatív vonal mellett a rockzene kedvelői is szélesebb kínálatból válogathatnak. Ez utóbbit erősíti a Smoking Frog. Hábetler Péterrel beszélgettünk a zenekarról.

NJ: Új rockzenekar a láthatáron, ráadásul Szombathelyen, szombathelyiekkel, nem csak szombathelyieknek.

HP: A Smoking Frogot 2016 végén hoztuk létre. Mindenki rendelkezik zenei és színpadi rutinnal egyaránt, ezért nem okozott problémát az összecsiszolódás. Régóta ismertük egymást, de közös projektünk még nem volt. A zenekar tagjai nevesítve: ének - Németh László Péter, basszusgitár - Kapustka Csaba, dob - Gábor Péter, gitár, vokál - Lakics Ádám és én is gitárosként veszem ki részem a munkából.

NJ: Miért éppen Smoking Frog?

HP: Egy szombat esti sörözés közben a Csabi eszébe jutott, hogy milyen klassz kis állat a béka, közben gitárostársam épp cigizett, így jött az ötlet, hogy legyünk Smoking Frog. A párhuzam pedig adott, a béka felrobban, ha cigit rakunk a szájába, pont úgy, mint a mi zenénk, mikor beindulunk. Lacinak egyébként kabalaállata a béka. Sok évvel ezelőtt volt egy jósnőnél, aki mesélt neki egy repülőgép balesetről. Egy utas maradt csak életben, akinél egy achátból készült kis zöld békaszobor volt. Laci azóta magánál hord egy ilyet, így nem lehet véletlen, hogy pont ez lett a nevünk.

NJ: Az indulásotok sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy két hete a közösségi médián keresztül bemutatott dalotokra, az Ébredésre, 3400-nál többször kattintottak. Saját dalokból pedig készül(t) több is. Kik, illetve, mi inspirál bennetek, zenét és szöveget tekintve?

HP: A többi között Guns 'n' Roses, Motörhead, Pop Evil, Tankcsapda, Road ihleti a dalainkat, a szöveg pedig a világból jövő folyamatos benyomások amelyek formálnak minket amik megbolygatják mélységeinket és ez hangos dallamformált sorokban és karcos gitárszólókban nyilvánul meg. Az első saját dalunk fogadtatása a visszajelzések alapján pozitív volt és várakozásainkon felül teljesített.

NJ: Lassan kialakul a repertoárotok, hol tartotok most a dalokkal, szerzeményeitekkel?

HP: Hét dal készült el, ebből öt saját, kettő pedig feldolgozás, de még dolgozunk újakon is! Lényeges, hogy nem egy sémára épülnek mindegyiknek más a hangulata, a mondanivalója, eddigi élményeinkről, tapasztalatainkról szólnak. A feldolgozásokat is igyekszünk a saját stílusunkban előadni nem cover formájában. Bízunk benne, hogy a közönség pozitívan fogadja bemutatkozásunkat, és lendülettel tudunk továbbhaladni az úton.

NJ: Gőzerővel készültök a stúdióban, hamarosan pedig koncertet is adtok. Mikor hallhat és láthat titeket a közönség?

HP: Április 22-én lesz a debütáló koncertünk, ahol 120 százalékos teljesítményt szeretnék nyújtani; a koncert hangulata dönti majd el a folytatást. Az egyik szombathelyi motoros klub hívott meg minket a rendezvényére, amelyen külön-külön már felléptünk, de így együtt most lesz az első alkalom. A hangulat adott, ezt tapasztalatból mondjuk. Sok szeretettel várunk mindenkit, aki kíváncsi arra, hogy milyen egy jó hangulatú rock koncert.


Ez pedig az első daluk:

 

közösség

további frisss

lap tetejére