Mélabús borzongással ad az érzéseknek a Zaporozsec

frisss.hu - Fotó:youtube.com • 2016. november 16., szerda •
Megérkezett az új klip.
Mélabús borzongással ad az érzéseknek a Zaporozsec

Megjelent a zenekar legújabb dala és a hozzá készült videó, ami annak a hangulatát adja vissza, hogy milyen, amikor Weöres Sándor világa találkozik a Zaporozsecével. A zene, ami felráz, a szöveg, ami megnyugtat. A Valse triste című dal magával ragadó energiáin nehéz kívül maradni. Megérint és lecsendesít, odahúz és lepörgeti előttünk az élet lényegét, minden súlyát és gyönyörűségét. Kellemes, mélabús borzongással váltja ki az érzést, hogy minden rendben van.

A Valse triste érzelemgazdag zenei témáját és mondanivalóját hozza még közelebb az új Zaporozsec videó. A srácok szerint ez az eddigi legjobb anyaguk, mert sikerült megvalósítani, hogy a képek igazán együtt éljenek a dal lassan építkező, bensőséges hangulatával és sodrásával.

A forgatás a szentgotthárdi színházteremben volt, a zenekar életének egyik fontos bázisa, klipek, próbák és szereplések helyszíne. Varga Bence, az együttes frontembere szerint az éjszakába nyúló, számtalan helyszínen játszódó és színészi képességeket is igénylő klipek után felüdülés egy ilyen videót elkészíteni. Ezért aztán úgy gondoltuk, hogy felkeressük a zenekart, hogy beavassanak bennünket a műhelytitkokba.

Mennyivel másabb lesz ez a dal, mint a korábbiak?

Az új Zaporozsec nóta ugyanazt a dallamos gitárzenét hozza, amit a korábbi számoknál már megszokhattunk. Annyi a dal különlegessége, hogy a szövegét most Weöres Sándor Valse triste című verse adta. Bence angol-magyar szakos hallgatóként nagyon sokat foglalkozik irodalmi alkotásokkal. Weöres Sándor világa pedig annyira közel áll hozzá, hogy így dalként megszólaltatva ezt a verset, teljesen beleolvad a Zaporozsec repertoárba. Általában először a zeneszerzés történik a zenekarban, aztán a szöveg, de itt most megfordult a sorrend. A versben annyira ott van a zeneiség, hogy minden hang meg volt elsőre és könnyen, gyorsan összeállt az egész. A koncertközönség egyik nagy kedvence ez a szám, de a nagy közönség előtti megjelenéssel mindenképpen szerették volna a klipet megvárni a fiúk. Hangulatában egy igazi őszi, bevackolós dalról van szó, ezért is váratott magára a dalpremier mostanáig. 

Készültök egyéb meglepetéssel is karácsony közeledtével?!

Az év vége reméljük, hogy a koncertektől lesz hangos, hiszen első önálló országos turnéjára indult a zenekar. Folyamatosan készülnek a második lemez dalai, amik még a télen stúdióba is kerülnek.

MI pedig nagyon várjuk már a Zaporozsec szombathelyi koncertjét!

közösség

további frisss

lap tetejére